Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2013 17:13

Η δημοτική αρχή έπρεπε να μειώσει περισσότερο και νωρίτερα τα τιμολόγια της ΔΕΥΑΚ

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ Ο ΣΤ. ΜΠΕΧΡΑΚΗΣ
Οι μειώσεις των τιμολογίων της ΔΕΥΑΚ έπρεπε να έχουν γίνει από πολύ καιρό πριν, τόνισε σήμερα ο επικεφαλής του «Δικτύου Ενεργών Πολιτών», Σταμάτης Μπεχράκης, που υπογράμμισε πάντως ότι η Επιχείρηση έχει την οικονομική δυνατότητα να προχωρήσει σε μεγαλύτερες μειώσεις…

Επιπλέον αναφέρθηκε στην αντικατάσταση του προέδρου της ΔΕΥΑΚ, Σαράντου Μαρινάκη, υποστηρίζοντας ότι ήταν μια επικοινωνιακή κίνηση από το δήμαρχο, για να αποποιηθεί των ευθυνών του για την τιμολογιακή πολιτική που εφαρμόστηκε μέχρι τώρα.
«Οι εκπτώσεις στα τιμολόγια που ανακοίνωσαν ο δήμαρχος Καλαμάτας και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κινούνται σε θετική κατεύθυνση, αν και είναι περιορισμένες σε σχέση με τις σημερινές οικονομικές δυνατότητες της Επιχείρησης», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μπεχράκης και συνέχισε: «Η έντονη αγανάκτηση των δημοτών για τα αδικαιολόγητα υψηλά τιμολόγια, σε σχέση και με τους άλλους Δήμους, οι τοποθετήσεις του Σωματείου Εργαζομένων και οι σοβαρές αντιδράσεις κατοίκων της περιφέρειας, με κορυφαία τη μαζική συγκέντρωση εκπροσώπων των νοικοκυριών στο Αρφαρά πριν τα Χριστούγεννα, οδήγησαν σε αυτή την απόφαση της δημοτικής αρχής. Η αναλυτική και τεκμηριωμένη θέση του «Δικτύου», στις 21 Δεκεμβρίου, που αιτιολόγησε το γιατί πρέπει και πως μπορούν να μειωθούν τα δημοτικά τέλη στην περιφέρεια, συνέβαλε με το δικό της τρόπο στην αλλαγή στάσης της δημοτικής αρχής».
Σχετικά με την αντικατάσταση του Σαράντου Μαρινάκη, αλλά και τη στάση της αντιπολίτευσης, ο Σταμάτης Μπεχράκης σχολίασε: «Η επικοινωνιακή εκμετάλλευση της αλλαγής του προέδρου στη ΔΕΥΑΚ, με τη δήθεν τυχαία χρονικά εξαγγελία των μειώσεων στα τιμολόγια, δεν μπορεί και δεν πρέπει να κρύψει τη δικαίωση των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, που επέμειναν ότι η μείωση του προσωπικού και ο περιορισμός του μισθολογικού κόστους έδιναν εδώ και πολύ καιρό τη δυνατότητα για μειώσεις στα τιμολόγια».
Τέλος, ο επικεφαλής του «Δικτύου» σημείωσε ότι «πρέπει άμεσα ο Δήμος να διεκδικήσει την υπαγωγή του τιμολογίου ηλεκτρικού ρεύματος, όσον αφορά το Βιολογικό Καθαρισμό και τις γεωτρήσεις, από οικιακό στο βιομηχανικό τιμολόγιο. Πρέπει ο Δήμος να προχωρήσει σε συστηματικό εξορθολογισμό των υφιστάμενων δικτύων ύδρευσης».
Στ.Μ.