Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2013 17:49

Εισαγγελική έρευνα για τα σκουπίδια της Καλαμάτας στην Αρχαία Ολυμπία

Εισαγγελική έρευνα για τα σκουπίδια της Καλαμάτας στην Αρχαία Ολυμπία

ΝΙΚΑΣ ΚΑΤΑ ΤΑΤΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ
Αιρετοί του Δήμου Καλαμάτας καλούνται από τον εισαγγελέα να καταθέσουν ό,τι γνωρίζουν, για τα σκουπίδια της μεσσηνιακής πρωτεύουσας που κατά καιρούς εντοπίζονται στην Αρχαία Ολυμπία! Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, βρίσκεται σε εξέλιξη εισαγγελική έρευνα και οι…

…αιρετοί τις επόμενες ημέρες πρέπει να περάσουν από το Δικαστικό Μέγαρο για εξέταση.
Σημειώνεται ότι έγγραφα του Δήμου Καλαμάτας βρέθηκαν σε νταλίκα με σκουπίδια, η οποία εγκαταλείφθηκε σε χώρο εναπόθεσης στην Αρχαία Ολυμπία, έπειτα από αστυνομική ενέδρα. Όπως έχει γράψει μάλιστα το περιοδικό «Hot doc», τότε οι αστυνομικοί κινδύνευσαν σοβαρά από τον οδηγό της νταλίκας, που κατάφερε να διαφύγει. Για την ίδια υπόθεση διεξάγεται έρευνα από την εισαγγελία Πύργου Ηλείας.
Εν τω μεταξύ σήμερα ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, επανήλθε στο θέμα των προστίμων που επιβάλλονται από τον περιφερειάρχη, Πέτρο Τατούλη, για τους παράνομους χώρους εναπόθεσης ή μεταφόρτωσης των σκουπιδιών και τις επικίνδυνες συνθήκες που επικρατούν σε αυτούς.
Ο δήμαρχος επιτέθηκε στον περιφερειάρχη, Πέτρο Τατούλη, τονίζοντας ότι εκείνος έχει την πολιτική ευθύνη του θέματος και όχι οι Δήμοι. Μίλησε για «υποκρισία», τονίζοντας ότι «είναι εύκολο να πηγαίνεις στον τελευταίο κρίκο του ζουρνά και να τραβάς και μια ποινή από πάνω», ενώ είπε ότι εάν δεν ανακληθούν τα πρόστιμα από τον περιφερειάρχη τότε «θα επιλύσουμε τις διαφορές μας στις δικαστικές αίθουσες».
Σημείωσε επίσης ότι έχει ζητήσει συνάντηση με τον γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Μανώλη Αγγελάκα «για να σταματήσει αυτή η ιστορία».
Τέλος ο κ. Νίκας σημείωσε ότι από τα μέχρι τώρα στοιχεία ο περιφερειάρχης έχει επιβάλει στους Δήμους της Περιφέρειας πρόστιμα συνολικού ύψους 383.500 ευρώ, εκ των οποίων τα 143.000 ευρώ στο Δήμο Κορινθίων.
Στ.Μ.