Τρίτη, 24 Μαϊος 2022 15:55

Δεν άκουσε η δημοτική αρχή τις ενστάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο για συμβαίνοντα στο ΔΗΠΕΘΕΚ…

“Εμείς έχουμε ενστάσεις και για το κλειστό κύκλο ηθοποιών που συμμετέχουν στις παραστάσεις -και με συγγενικά πρόσωπα, ηθικά δεν είναι σωστό-, ενστάσεις και για τα έργα που επιλέχτηκαν με τον ίδιο σκηνοθέτη, σκηνογράφο, πέρα από αμοιβές που έχει ως καλλιτεχνικός διευθυντής να έχει και άλλες δικαιοδοσίες”. Είναι ενστάσεις που διατύπωσε χθες το βράδυ, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Καλαμάτας, Δημήτρης Οικονομάκος, για τις οποίες όμως δεν δόθηκε καμία απάντηση από τη δημοτική αρχή και τη διοίκηση της Φάρις. 

Ο Δημήτρης Οικονομάκος χαρακτήρισε επίσης υπερβολικό το κόστος της θερινής παραγωγής του ΔΗΠΕΘΕ “Λα Μοσκέτα” του Ρουτζάντε, και αυτό ήταν το μόνο σημείο στο οποίο απάντησε ο πρόεδρος της Φάρις, Παντελής Δρούγας. 

Πιο συγκεκριμένα ο Δημήτρης Οικονομάκος είπε ότι ο προϋπολογισμός των 154.000 ευρώ είναι τεράστιος, σχολίασε το γεγονός ότι εγκρίθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της Φάρις, ενώ από την άλλη σημείωσε ότι ο προϋπολογισμός της παραγωγής που ετοιμάζει το ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου ανέρχεται σε 43.000 ευρώ, αν και επισήμανε ότι θα παρουσιαστούν τρεις παραστάσεις, ενώ ο προϋπολογισμός του ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας είπε ότι είναι 100.000 ευρώ. 

Επιπλέον ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης σχολίασε ότι πέρα από τον προϋπολογισμό της θερινής παραγωγής του ΔΗΠΕΘΕ, εγκρίθηκαν 5.200 ευρώ για την παράσταση το θεατρικού εργαστηρίου, όταν, όπως πρόσθεσε, τομέα θεατρικού εργαστηρίου έχουν σχεδόν όλα τα ΔΗΠΕΘΕ της χώρας. 

Τέλος, σε ό,τι αφορά το ΔΗΠΕΘΕ, ο Δημήτρης Οικονομάκος αναφέρθηκε στο κόστος των εισιτηρίων της θερινής παραγωγής, που είναι 12 ευρώ και για το μειωμένο 8 ευρώ. 

Κατά τα άλλα, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Δημήτρης Οικονομάκος, ζήτησε ενημέρωση για το αν έχει προχωρήσει το πρόγραμμα του Πολιτιστικού Καλοκαιριού και σημείωσε ότι το πρόγραμμα αυτό πρέπει να περιλαμβάνει εκδηλώσεις με γνωστούς καλλιτέχνες αλλά κυρίως να δώσει βάρος στην ερασιτεχνική δημιουργία με καλλιτέχνες από την Καλαμάτα και την ευρύτερη περιοχή. 

Η απάντηση του προέδρου της Φάρις, Παντελή Δρούγα, ήταν ότι η θερινή παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕΚ έχει κόστος “πολύ λιγότερο” από την περσινή παραγωγή “Υλικό Καποδίστριας”, τα απολογιστικά στοιχεία της οποίας τόνισε ότι είναι στη διάθεση του Δημήτρη Οικονομάκου όποτε τα ζητήσει, ενώ το κόστος των εισιτηρίων είπε ότι είναι σε “λογικά πλαίσια”. 

Για το Πολιτιστικό Καλοκαίρι ο κ. Δρούγας είπε ότι “ήδη η Καλλιτεχνική Επιτροπή της Φάρις έχει ολοκληρώσει το σχεδιασμό και βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο για να ανακοινώσουμε εντός των ημερών το πρόγραμμα”. 

Στ.Μ.