Τετάρτη, 25 Μαϊος 2022 02:37

“Φυτώριο αδιαφάνειας” η “Αειφόρος πόλη” του Δήμου Καλαμάτας, σύμφωνα με την αντιπολίτευση

Δημήτρης Φαββατάς, Βασίλης Κανάκης, Βασίλης Κοσμόπουλος, Μαρία Οικονομάκου Δημήτρης Φαββατάς, Βασίλης Κανάκης, Βασίλης Κοσμόπουλος, Μαρία Οικονομάκου

Τη σφοδρή κριτική σύσσωμης της αντιπολίτευσης που συμμετέχει σταθερά στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου δέχτηκε η δημοτική αρχή, για την σύσταση Αναπτυξιακού Οργανισμού με την ονομασία “Αειφόρος Πόλη”. “Είναι ένας μηχανισμός ανάθεσης μελετών” είπε ο Βασίλης Κοσμόπουλος, σημειώνοντας ότι δεν διαφωνεί με τις αναθέσεις αρκεί να αιτιολογείται η αναγκαιότητά τους και να γίνονται με διαφάνεια . “Φυτώριο αδιαφάνειας και αναθέσεων σε δικούς μας ανθρώπους” τη χαρακτήρισε ο Βασίλης Τζαμουράνης. “Πρόκειται μάλλον για ξεπλήρωμα μερικών γραμματίων που έχει η δημοτική αρχή προς ημετέρους” τόνισε ο Λεωνίδας Λιάππας. “Ουσιαστικά μιλάμε για απευθείας αναθέσεις κάνοντας ντρίπλα στο νόμο αλλά νομότυπα παρόλα ταύτα” σημείωσε ο Δημήτρης Οικονομάκος. 

Οι αναφορές αυτές έγιναν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, τη Δευτέρα το βράδυ, κατά τη συζήτηση του θέματος για τη παραχώρηση στην “Αειφόρο πόλη” γραφείου στο Δημαρχείο της Αριστομένους, ως έδρα του συγκεκριμένου αναπτυξιακού οργανισμού. 

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, απάντησε ότι η “Αειφόρος πόλη” θα αποτελέσει το μηχανισμό διαχείρισης του προγράμματος των 100 κλιματικά ουδέτερων και έξυπνων πόλεων της Ευρώπης, στο οποίο εντάχθηκε η Καλαμάτα. Είπε ο δήμαρχος ότι η πόλη είχε αναλάβει τη δέσμευση μέσω της υποψηφιότητας της για το συγκεκριμένο πρόγραμμα ότι θα δημιουργήσει το συγκεκριμένο αναπτυξιακό οργανισμό. Τέλος ο κ. Βασιλόπουλος κάλεσε την αντιπολίτευση να αφήσουν να ξεκινήσει τη λειτουργία της η “Αειφόρος πόλη” και τότε να την κρίνει μαζί με τη δημοτική αρχή. 

Σημειώνεται, τέλος, ότι παρατάξεις της αντιπολίτευσης τόνισαν ότι ένα μεγάλο ποσό θα καταβάλλεται από την “Αειφόρο πόλη” για τη μισθοδοσία του προέδρου και του διευθύνοντα συμβούλου, καθώς και του προσωπικού που θα προσλάβει στη συνέχεια. 

Στ.Μ.