Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2012 20:04

Το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε την αίτηση για την ακύρωση του πρώτου μνημονίου

Κ. ΜΑΡΓΕΛΗΣ: Ο ΑΓΩΝΑΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ 
Απορρίφθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας η αίτηση ακύρωσης του πρώτου μνημονίου, την οποία είχαν καταθέσει ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας, το Εργατικό Κέντρο, δύο δημόσιοι και ένας δημοτικός υπάλληλος.
Ωστόσο, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, Κώστας Μαργέλης, τονίζει σε γραπτή του δήλωση, ότι «ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας δεν θα εγκαταλείψει τον αγώνα και θα επιδιώξει να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, μαζί με τα φυσικά πρόσωπα που έχουν ένα τέτοιο δικαίωμα, επιδιώκοντας την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των συμπολιτών μας. Ο αγώνας θα συνεχιστεί».

Η αίτηση συζητήθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας στις 23 Νοεμβρίου. «Ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας είχε προσφύγει προσπαθώντας να υπερασπιστεί τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα των πολιτών που θίγονται, επιδιώκοντας την αποτελεσματική παρέμβαση της δικαστικής εξουσίας για την προστασία αυτών. Δυστυχώς, το Συμβούλιο της Επικρατείας δεν έκανε δεκτές τις απόψεις μας και έκρινε ότι η περικοπή στους μισθούς και στις συντάξεις είναι θεμιτή και ότι, τάχα, το Μνημόνιο ήταν αναγκαίο για την αποφυγή της χρεοκοπίας της χώρας».