Τρίτη, 28 Ιουνίου 2022 02:23

Έτοιμη η μελέτη για τα αντιπλημμυρικά και τις αναπλάσεις στον Πάμισο - “Έργο του αιώνα” για τη Μεσσήνη

Έτοιμη η μελέτη για τα αντιπλημμυρικά και τις αναπλάσεις στον Πάμισο - “Έργο του αιώνα” για τη Μεσσήνη

Ο πρώην δήμαρχος Μεσσήνης, Γιώργος Τσώνης, ο οποίος και πέτυχε τη χρηματοδότηση της μελέτης από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων το 2016, το είχε χαρακτηρίσει “έργο του αιώνα” για τη Μεσσήνη. Τότε είχε κατηγορηθεί από την αντιπολίτευση ότι οι ανακοινώσεις τους ήταν “προεκλογικό πυροτέχνημα” Είναι οι μελέτες για αντιπλημμυρικά έργα και αναπλάσεις στον Πάμισο. Όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα το πρωί, από το Δημαρχείο της Μεσσήνης, ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, η μελέτη είναι έτοιμη και η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων έχει ήδη σταλεί στο Δήμο Καλαμάτας (προφανώς θα έχει σταλεί και στο Δήμο Μεσσήνη) για γνωμοδότηση.

Ο δήμαρχος Καλαμάτας μίλησε για το θέμα και στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, το βράδυ της Δευτέρας, όπου σημείωσε ότι η μελέτη αυτή προβλέπει την οριοθέτηση του Παμίσου, έργα αντιπλημμυρικής προστασίας του αεροδρομίου, αναπλάσεις, μικρό λιμενικό έργο εξυπηρέτησης σκαφών στην εκβολή του Παμίσου κ.ά

Ο δήμαρχος κ. Βασιλόπουλος είπε ότι ο σχεδιασμός είναι να κληθεί το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας να γνωμοδοτήσει σχετικά με τη μελέτη στις 8 Ιουλίου, στην ίδια συνεδρίαση για τη γνωμοδότηση της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων των αντιπλημμυρικών έργων του Μορέα στην Καλαμάτα. 

Σημειώνεται ότι για την εκπόνηση των μελετών είχε εγκριθεί πίστωση 2.700.000 ευρώ, ενώ τα έργα που προβλέπει έχουν προϋπολογισμό, όπως είπε ο δήμαρχος Καλαμάτας, περίπου 30.000.000 ευρώ. 

Στ.Μ.