Τρίτη, 28 Ιουνίου 2022 10:10

Δεν πέρασε η εισήγηση για τα τραπεζοκαθίσματα σε Ναυαρίνου, Σφακτηρίας και κάθετους πεζόδρομους

φωτογραφία από την εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας. Ο προτεινόμενος χώρος για τους πεζούς εκτίνεται από την κόκκινη γραμμή μέχρι την πράσινη μοκέτα, όπου είναι η εσοχή για την προσωρινή στάθμευση των οχημάτων τροφοδοσίας των καταστημάτων φωτογραφία από την εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας. Ο προτεινόμενος χώρος για τους πεζούς εκτίνεται από την κόκκινη γραμμή μέχρι την πράσινη μοκέτα, όπου είναι η εσοχή για την προσωρινή στάθμευση των οχημάτων τροφοδοσίας των καταστημάτων

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ   
Δεν πέρασε χθες το βράδυ, από το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, εισήγηση που μετατρέπει πεζόδρομους και διαπλατυσμένα πεζοδρόμια, σε χώρους τραπεζοκαθισμάτων με διαδρόμους για να διέρχονται και οι πεζοί. Πρόκειται για το πεζοδρόμιο που διαπλατύνθηκε στη Ναυαρίνου, μεταξύ Φαρών και Ακρίτα και για τους πεζόδρομους της Αναγνωσταρά, της Πολυβίου, της Καπετάν Κρόμπα και της Αναπλιώτη. Ο λόγος που δεν πέρασε όμως ήταν ότι οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας (και όχι μόνο) ίσως έχουν επηρεαστεί από την καλοκαιρινή ατμόσφαιρα και κατά τη ψηφοφορία του συγκεκριμένου θέματος είτε ήταν εκτός της αίθουσας είτε απουσίαζαν…

Η εισήγηση υπερψηφίστηκε, όμως δεν έλαβε το απαιτούμενο ποσοστό ψήφων που ορίζει η νομοθεσία για τις κανονιστικές αποφάσεις όπως η συγκεκριμένη. Έπρεπε δηλαδή να υπερψηφιστεί τουλάχιστον από τους μισούς συν έναν δημοτικούς συμβούλους, δηλαδή από τουλάχιστον 21, όμως ψηφίστηκε μόνο από 15.

Η εισήγηση αυτή, σε ό,τι αφορά το διαπλατυσμένο πεζοδρόμιο της Ναυαρίνου, δίνει για τα τραπεζοκαθίσματα 3,80 μέτρα και για τους πεζούς 1,80 μ. και σε κάποιες περιπτώσεις 1,50μ. Επίσης επιτρέπει στα καταστήματα να τοποθετήσουν ανεμοφράκτες μπροστά στα τραπεζοκαθίσματά τους. 

Στον πεζόδρομο της Σφακτηρίας, το πλάτος είναι από 5,75 μ. έως 6,20 μ. και στους πεζούς δίνεται διάδρομος 2,70 μ. 

Στους πεζόδρομους της Πολυβίου, Κρόμπα, Αναπλιώτη δίνεται για τους πεζούς διάδρομος 1,80μ.

Δημοτικοί σύμβουλοι, όπως ο επικεφαλής της πρώτης ελάσσονος μειοψηφίας, Βασίλης Τζαμουράνης, τόνισαν ότι το 1,80 μέτρα που δίνεται για τους πεζούς και στη Ναυαρίνου και στην περιοχή της Σφακτηρίας δεν είναι επαρκές. Η αντιδήμαρχος, Μαρία Αγγελή, απάντησε ότι σε 1,80 μ. μπορούν να κινηθούν τρεις άνθρωποι και είναι επαρκές. 

Επίσης ο Βασίλης Τζαμουράνης ζήτησε να πεζοδρομηθεί το τμήμα της Ναυαρίνου στο οποίο έχει προχωρήσει το έργο της ανάπλασης προκειμένου να συγκεντρωθούν στοιχεία που χρειάζονται πριν τη λήψη της οριστικής απόφασης. 

Στ.Μ.