Τρίτη, 05 Ιουλίου 2022 00:59

Χρυσομάλλης: «Το Πύργος-Καλό Νερό-Τσακώνα εντάσσεται ως ενιαίο έργο, όπως είχα ζητήσει εξαρχής»

Χρυσομάλλης: «Το Πύργος-Καλό Νερό-Τσακώνα εντάσσεται ως ενιαίο έργο, όπως είχα ζητήσει εξαρχής»

«Προχωρούμε με σίγουρα και σταθερά βήματα προς την υλοποίηση αυτού του κρίσιμου για τη Μεσσηνία και τη Δυτική Ελλάδα έργου υποδομής» δήλωσε ο βουλευτής Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας, Μίλτος Χρυσομάλλης,  μετά τη σύσκεψη Μέγαρο Μαξίμου, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για το δρόμο Πύργος-Καλό Νερό-Τσακώνα. Ο βουλευτής κ. Χρυσομάλλης εκφράζει τη χαρά του γιατί, όπως τονίζει, το έργο θα ενταχθεί ως ενιαίο, όπως από την αρχή, προσθέτει, ζητούσε ο ίδιος με τις δημόσιες παρεμβάσεις του…

Η δήλωση του Μίλτου Χρυσομάλλη έχει ως εξής: «Σήμερα, χωρίς τυμπανοκρουσίες και πανηγυρισμούς, ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο για δύο νομούς, ένα κρίσιμο αναπτυξιακό έργο για την Τριφυλία, τη Μεσσηνία και την Ηλεία, ξαναμπαίνει σε τροχιά υλοποίησης, μετά από μια χαμένη σχεδόν δεκαετία.

Στη σημερινή σύσκεψη υπό την ηγεσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη αποδείχθηκε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ με ωριμότητα και ειλικρίνεια διαχειρίζεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο όλα τα μεγάλα έργα υποδομής, αναζητώντας βιώσιμες λύσεις.

Χαίρομαι ιδιαίτερα που ο δρόμος Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα εντάσσεται στο σχεδιασμό της Κυβέρνησης ως ενιαίο έργο, όπως είχα ζητήσει εξαρχής στις δημόσιες τοποθετήσεις μου, αφήνοντας εκτός τις προτάσεις τμηματικών υλοποιήσεων, που θα απέδιδαν ένα έργο κατώτερο των αναγκών της Μεσσηνίας. Πλέον, με την ρητή εντολή του Πρωθυπουργού προχωρούμε στη σύνταξη οριστικών μελετών για το σύνολο του έργου και βέβαια σε μια νέα επικαιροποιημένη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, που θα αντιμετωπίσει τις ανησυχίες για την περιοχή του Καϊάφα, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Η ικανοποίηση όλων μας είναι δεδομένη, καθώς πλέον προχωρούμε με σίγουρα και σταθερά βήματα προς την υλοποίηση αυτού του κρίσιμου για τη Μεσσηνία και τη Δυτική Ελλάδα έργου υποδομής. Επικεντρωνόμαστε πλέον όλοι στην παρακολούθηση της πορείας του έργου, συνεισφέροντας ο καθένας από το πόστο του, για να μην φθάσουμε μετά από άλλα 10 χρόνια να συζητάμε ακόμα το αυτονόητο».