Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2012 10:27

«Στο σκαμνί» πρώην αντιδήμαρχος λόγω λακκούβας που προξένησε ατύχημα

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ
Στο εδώλιο του κατηγορουμένου καλείται να καθίσει αύριο, Πέμπτη, ο πρώην αντιδήμαρχος Καλαμάτας, Γιώργος Σπίνος, ως υπαίτιος για τη μη επούλωση λακκούβας στην οδό Αρτέμιδος, η οποία φέρεται ότι προκάλεσε τον τραυματισμό δικυκλιστή!
Σύμφωνα με το κλητήριο θέσπισμα, στις 12 Νοέμβρη 2008, ο Δημήτρης Παχτίτης έπεσε με το μηχανάκι του σε λακκούβα της οδού Αρτέμιδος, έφυγε από την πορεία του και χτύπησε σε στύλο φωτισμού, παθαίνοντας κάταγμα.

Ο εισαγγελέας κρίνει ότι ο πρώην αντιδήμαρχος «παραβίασε την υποχρέωσή του για τη συντήρηση του οδοστρώματος» και, με την αμέλειά του αυτή, συνέβη το ατύχημα.
Επιπλέον, στο κλητήριο θέσπισμα, σημειώνεται ότι «τυγχάνοντας υπόχρεος από το επάγγελμά του σε ιδιαίτερη επιμέλεια και προσοχή, από αμέλειά του, δηλαδή από έλλειψη προσοχής, την οποία όφειλε από τις περιστάσεις και μπορούσε να καταβάλει, προξένησε σωματική κάκωση και βλάβη της υγείας σε άλλον, χωρίς να προβλέψει το ως άνω αξιόποινο αποτέλεσμα».
Το θέμα συζητήθηκε την Τρίτη το μεσημέρι, κατά τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, όπου αποφασίστηκε ο Δήμος να υποστηρίξει τον πρώην αντιδήμαρχο στο δικαστήριο. Αναμένεται, πάντως, ότι το δικαστήριο θα αναβληθεί, λόγω της αποχής των δικηγόρων για τα μέτρα της τρόικας και της κυβέρνησης.