Τρίτη, 09 Αυγούστου 2022 18:23

Διαλύθηκε η εργολαβία για το κτήριο της ΔΕΥΑΚ – Σπαταλήθηκαν χρήματα παρά την προειδοποίηση του Σωματείου Εργαζομένων

Διαλύθηκε η εργολαβία για το κτήριο της ΔΕΥΑΚ – Σπαταλήθηκαν χρήματα παρά την προειδοποίηση του Σωματείου Εργαζομένων

Χάθηκαν 80.000 ευρώ, χωρίς να υπολογίζεται η αποζημίωση που θα ζητήσει ο εργολάβος, από τη διάλυση της εργολαβίας για το κτίριο της ΔΕΥΑΚ, στη Νοσηλευτική Σχολή του παλιού Νοσοκομείου, τονίζει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων στις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης Μεσσηνίας, το οποίο από την αρχή είχε εκφράσει την αντίθεσή του για το συγκεκριμένο έργο. Το Σωματείο μιλάει για σπατάλη με ευθύνη της δημοτικής αρχής και ζητά αντί να χάνονται χρήματα με αυτόν τον τρόπο να στηριχθούν οι καταναλωτές που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες με μείωση των τιμολογίων ύδρευσης και αποχέτευσης…

Πιο συγκεκριμένα το Σωματείο Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας τονίζει: «Στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ της ΔΕΥΑ Καλαμάτας, αποφασίστηκε η διάλυση της σύμβασης εργολαβίας της επισκευή του κτηρίου για τη μετεγκατάσταση των γραφείων της  ΔΕΥΑ Καλαμάτας, δίπλα στο νέο Δημαρχείο.

Μια εργολαβία που από την αρχή (εν έτει  2019) το Σωματείο μας είχε εκφράσει την αντίθεσή του. Ήταν μια εργολαβία ανακαίνισης ενός κτηρίου επικίνδυνου, που κανονικά ήταν για κατεδάφιση. Να σημειωθεί ότι η ΔΕΥΑΚ έχει πληρώσει μέχρι σήμερα για τη μελέτη 20.0000 ευρώ και στον εργολάβο για τις εργασίες που έχει ήδη υλοποιήσει το ποσό των 60.000 ευρώ. Πέραν της προβλεπόμενης  αποζημίωσης που έχει ζητήσει και ο εργολάβος για τη διάλυση της εργολαβίας.

Η Δημοτική αρχή φέρει τεράστια ευθύνη. Οι συμπολίτες μας και οι εργαζόμενοι ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους. 

Το Σωματείο μας εκφράζει την ανησυχία του για τον τρόπο διαχείρισης των χρημάτων των συμπολιτών μας.

Αποτελεί μεγάλη πρόκληση σε μια περίοδο που οι πολίτες υποφέρουν από τις αυξήσεις στην ενέργεια, στο πετρέλαιο, ο Δήμος Καλαμάτας να αδιαφορεί για το ήδη πετσοκομμένο εισόδημα των συμπολιτών μας και να το σπαταλά σε εργολαβίες χωρίς αποτέλεσμα.

Καλούμε τη Δημοτική αρχή να προχωρήσει σε μείωση των τιμολογίων της στο νερό, εφαρμόζοντας κοινωνικό τιμολόγιο έως μηδενικό στις ευπαθείς ομάδες, για να υπάρξει μια ανάσα από την ακρίβεια, την ανεργία και τη φτώχεια».