Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου 2013 03:03

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου για αδράνεια

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου για αδράνεια

«ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ»
Την πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας καταγγέλλει το ΠΑΜΕ, υποστηρίζοντας ότι οι παρατάξεις της ΔΑΚΕ και της Αυτόνομης Παρέμβασης δεν δείχνουν  ενδιαφέρον για την επιτυχία της απεργίας της 20ης Φλεβάρη…

Ο αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Παναγιώτης Κουφαλάκος και το μέλος του Δ.Σ., Βαγγέλης Λαμπρόπουλος, που ανήκουν στο ΠΑΜΕ, στην καταγγελία τους καλούν τους εργαζόμενους «να εγκαταλείψουν τους εργοδοτικούς και κυβερνητικούς συνδικαλιστές» και να στρατευτούν με το ΠΑΜΕ.
Ειδικότερα οι δύο εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ καταγγέλλουν «την πλειοψηφία της  Διοίκησης του εργατοϋπαλληλικού κέντρου Καλαμάτας, πού στηρίζονται  από ΔΑΚΕ(ΝΔ) –ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΈΜΒΑΣΗ (ΣΥΡΙΖΑ), πού για άλλη μια φορά αποδεικνύουν ότι δεν ενδιαφέρονται για την επιτυχία της απεργιακής μας κινητοποίησης, αφού προγραμμάτισαν συνεδρίαση της Διοίκησης για την προετοιμασία παραμονές της απεργίας. Οι παρατάξεις αυτές πιστές στην πολιτική της κοινωνικής συναίνεσης και του κοινωνικού διαλόγου οδήγησαν την τάξη μας στην εξαθλίωση  και τώρα καλούνται να υλοποιήσουν τα σχέδια της εργοδοσίας πού μαζί συναποφασίζανε τόσα χρόνια. Αυτές οι πολιτικές δεν μας εκφράζουν αυτοί οι συνδικαλιστές, δεν μπορούν και δεν πρέπει  να μας εκπροσωπούν. Για αυτό τον λόγω αποχωρήσαμε από την συνεδρίαση  της  διοίκησης του εργατικού κέντρου.
Εμείς από την ημέρα πού ανακοινώθηκε η απεργία οργανώνουμε τον αγώνα μας και παίρνουμε τα μέτρα για την επιτυχία της απεργίας.
Καλούμε τους εργαζόμενους να εγκαταλείψουν  τους εργοδοτικούς και κυβερνητικούς συνδικαλιστές και να στρατευτούν μες τις ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ,  που όχι μόνο στα λόγια αλλά κυρίως στην πράξη, μάχονται  και υπερασπίζονται τα συμφέροντα των εργαζομένων.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους  τους άνεργους τους συνταξιούχους τους νέους τις γυναίκες τους μικροεπαγγελματίες τους αγρότες πού αγωνίζονται, την 20 Φεβρουαρίου να νεκρώσουν τα πάντα.  Να δώσουν δυναμικό παρών στην απεργιακή μας συγκέντρωση στις 11πμ στην πλατεία 23ης Μαρτίου».