Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2013 18:41

Εργατικό Κέντρο και ΑΔΕΔΥ καλούν σε μαζική συμμετοχή στην απεργία της Τετάρτης

Παναγιώτης Στέφανος, Χρήστος Σταθόπουλος και Σωτήρης Τσώνης Παναγιώτης Στέφανος, Χρήστος Σταθόπουλος και Σωτήρης Τσώνης

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10:30 ΤΟ ΠΡΩΙ
Τη μαζική συμμετοχή των εργαζόμενων, των άνεργων, των επαγγελματοβιοτεχνών, των αγροτών, των μηχανικών, των δικηγόρων, των γιατρών, στη γενική απεργία της Τετάρτης, ζήτησαν σήμερα, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν, ο πρόεδρος και ο γραμματέας του...

...Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, Σωτήρης Τσώνης και Παναγιώτης Στέφανος αντίστοιχα, με τον πρόεδρο του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ.
Το Εργατικό Κέντρο με το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ και άλλους φορείς διοργανώνουν απεργιακή συγκέντρωση, που θα γίνει στις 10:30 το πρωί της Τετάρτης, στην Αριστομένους, μπροστά στο κτήριο του Εργατικού Κέντρου.
Όπως τόνισε σήμερα ο Σωτήρης Τσώνης, το κυρίαρχο αίτημα της απεργίας είναι η υπογραφή εθνικής συλλογικής σύμβασης εργασίας και κλαδικών συμβάσεων εργασίας, ώστε να διασφαλιστούν οι αποδοχές και τα επιδόματα των εργαζομένων.
Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου σημείωσε ότι κυρίαρχο ζήτημα είναι και η πάταξη της φοροδιαφυγής, ενώ ανέφερε ότι δεν μπορεί να γίνει ανεκτή καμία άλλη περικοπή στην παιδεία, την υγεία και την πρόνοια. Είπε  επίσης ότι πρέπει να γίνει ένας ουσιαστικός διάλογος μεταξύ του ΣΕΒ και της ΓΣΕΕ, ζητώντας από τις εργοδοτικές οργανώσεις να δείξουν σοβαρότητα και υπευθυνότητα.
Ο πρόεδρος του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ ήταν πολύ πιο αιχμηρός για τους κυβερνώντες και την πολιτική που εφαρμόζουν, μιλώντας χαρακτηριστικά για ένα διαρκές έγκλημα που συντελείται σε βάρος του ελληνικού λαού. Ο Χρήστος Σταθόπουλος σημείωσε ότι το συνδικαλιστικό κίνημα αποκάλυψε εξ αρχής που θα οδηγούσε αυτή η πολιτική, αναφερόμενος ειδικότερα στις στρατιές ανέργων που έχουν δημιουργηθεί, στις μεθοδεύσεις που προκαλούν τον λεγόμενο κοινωνικό αυτοματισμό κ.λπ. Ο πρόεδρος του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ τόνισε ότι αν οι εργαζόμενοι δεν αντιδράσουν ούτε τώρα, συμμετέχοντας μαζικά στην  απεργία, θα είναι σαν να αποδέχονται αυτή την πολιτική, η οποία επιφυλάσσει ακόμη σκληρότερα μέτρα για το άμεσο μέλλον.
Ο γραμματέας του Εργατικού Κέντρου, Παναγιώτης Στέφανος, επέμεινε ότι το συνδικαλιστικό κίνημα δικαιώθηκε και υπενθύμισε ότι όταν το Ινστιτούτο Εργασίας έλεγε για 1.000.000 άνεργους η κυβέρνηση μιλούσε για ανάπτυξη μέσα στο 2012. Το μεγάλο στοίχημα, τόνισε ο κ. Στέφανος, είναι να συμμετέχει ο κόσμος στην απεργία μαζικά, να την μετατρέψει σε παλλαϊκή κινητοποίηση και έτσι να καταφέρει να ανοίξει ρωγμές στην πολιτική που εξαθλιώνει τον κόσμο της εργασίας. Σχολίασε δε ότι ποτέ στο παρελθόν δεν υπήρξε κυβέρνηση σαν τη σημερινή, τόσο ταυτισμένη με τα συμφέροντα της εργοδοσίας.
Στ.Μ.