Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2022 11:07

Η χρηματοδότηση της γιγάντιας δεξαμενής ύδρευσης αυξήθηκε, του αγωγού που θα της πηγαίνει νερό όχι…

Η χρηματοδότηση της γιγάντιας δεξαμενής ύδρευσης αυξήθηκε, του αγωγού που θα της πηγαίνει νερό όχι…

Με επιπλέον 1.000.000 ευρώ ενισχύεται η χρηματοδότηση του έργου για την κατασκευή καινούργιας και τεράστιας δεξαμενής ύδρευσης για την πόλη της Καλαμάτας αλλά και την ανατολική περιοχή μέχρι τη Μάνη. Το έργο έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” με 5.250.000 ευρώ, αλλά μετά τις ανατιμήσεις δεν θα ήταν δυνατό να κατασκευαστεί με αυτά τα χρήματα, γι’ αυτό και ο Δήμος διεκδίκησε την ενίσχυση της χρηματοδότησης. Ωστόσο, δεν υπάρχει καμία εξέλιξη ακόμη, παρότι το θέμα έχει τεθεί και στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, από τον περασμένο Ιούνιο που επισκέφθηκε την Καλαμάτα, για τον αγωγό που θα πηγαίνει το νερό στη δεξαμενή, έργο που για να γίνει, μετά τις ανατιμήσεις, απαιτούνται επιπλέον 2.000.000 ευρώ, σύμφωνα πάντα με τον δήμαρχο, Θανάση Βασιλόπουλο…

Ο δήμαρχος Καλαμάτας ανακοίνωσε χθες το βράδυ, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την ενίσχυση της χρηματοδότησης για την καινούργια δεξαμενή, η οποία θα χωράει 8.300 κυβικά μέτρα νερού! Σημείωσε ότι η ενίσχυση της χρηματοδότησης αποφασίστηκε μετά από σύσκεψη που είχε με τον υφυπουργό Εσωτερικών, Μιχάλη Σταυριανουδάκη. 

Σε ό,τι αφορά τώρα το έργο του κεντρικού αγωγού υδροδότησης, ο δήμαρχος κ. Βασιλόπουλος, σημείωσε ότι ακόμη δεν έχει βρεθεί λύση για την κάλυψη του επιπλέον κόστους των 2.000.000 ευρώ για την προμήθεια του αγωγού Φ800. Επανέλαβε ότι έθεσε το θέμα στον πρωθυπουργό τον Ιούνιο που επισκέφθηκε την Καλαμάτα, ακολούθως επισκέφθηκε τον υπουργό Υποδομών και η πρόταση του Δήμου είναι να γίνει νομοθετική ρύθμιση ώστε ο προϋπολογισμός του έργου να ενισχυθεί με τα επιπλέον απαιτούμενα 2.000.000 από το Ταμείο Ανάκαμψης. Το επόμενο διάστημα, είπε ο δήμαρχος, θα γίνει νέα σύσκεψη για το θέμα αυτό με τους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες. 

Πρόκειται για έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη, πρόσθεσε ο κ. Βασιλόπουλος, το οποίο περιλαμβάνει και άλλες εργασίες πέρα από την κατασκευή του καινούργιου κεντρικού αγωγού υδροδότησης. Μάλιστα ο δήμαρχος είπε ότι οι άλλες εργασίες της σύμβασης βαίνουν προς ολοκλήρωση. Για το λόγο αυτό, σημείωσε τέλος ο κ. Βασιλόπουλος, η δημοτική αρχή ζήτησε την ενίσχυση της χρηματοδότησης από το Ταμείο Ανάκαμψης αντί για τη διάλυση της εργολαβίας και την επαναδημοπράτηση του έργου με νέο προϋπολογισμό, κάτι που το ρώτησε η αντιπολίτευση ενώ ο δήμαρχος είπε ότι σχετική πρόταση είχε γίνει και από την κυβέρνηση. Η θέση του δημάρχου είναι ότι η επαναδημοπράτηση του έργου που έχει απομείνει θα φέρει μεγάλες καθυστερήσεις. 

Στ.Μ.