Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2022 10:08

“Μια τρύπα στο νερό” με το μάστερ πλαν του λιμανιού της Καλαμάτας - Επιστρέφεται!

“Μια τρύπα στο νερό” με το μάστερ πλαν του λιμανιού της Καλαμάτας - Επιστρέφεται!

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 

“Έχουμε κάνει μια τρύπα στο νερό” είπε ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, αναφερόμενος στο μάστερ πλαν του λιμανιού και εξήγησε ότι η μελέτη θα επιστραφεί γιατί δεν έχει γίνει στρατηγική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Είναι ένα θέμα που προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις στην Καλαμάτα τον περασμένο Φλεβάρη, ιδιαίτερα για την πρόβλεψη του μάστερ πλαν να μπαζωθεί η παραλία μπροστά στο Πανελλήνιον και να ανεγερθεί κτίριο με ορόφους…

Ο δήμαρχος έκανε τη συγκεκριμένη ανακοίνωση κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όταν ρωτήθηκε εάν η χωροθέτηση και λειτουργία υδατοδρομίου στο λιμάνι καλύπτεται από το μάστερ πλαν. 

Ο κ. Βασιλόπουλος σημείωσε ότι το υδατοδρόμιο δεν θα έχει σταθερές εγκαταστάσεις παρά μόνο πλωτή εξέδρα και ένα isobox και η λειτουργία του δεν προϋποθέτει να περιγράφεται αυτό σε εγκεκριμένο μάστερ πλαν. 

Επίσης ο δήμαρχος και νωρίτερα ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, Μιχάλης Αντωνόπουλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Βασίλη Τζαμουράνη, σημείωσαν ότι η παραχώρηση χώρου για τη λειτουργία υδατοδρομίου θα ξαναβγεί σε διαγωνισμό, αυτή τη φορά με κατώτερο μίσθωμα τα 500 ευρώ, από 1.300 ευρώ που ήταν στον πρώτο διαγωνισμό, ο οποίος απέβη και άκαρπος. Ο δήμαρχος κ. Βασιλόπουλος είπε ότι η μείωση του μισθώματος γίνεται για να δημιουργηθεί κίνητρο προς τους ενδιαφερόμενους επενδυτές, καθώς και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας το μίσθωμα κυμαίνεται από τα 300 ως τα 500 ευρώ, εφόσον τις εγκαταστάσεις θα τις δημιουργήσουν οι επενδυτές. 

Σε ό,τι αφορά τη στρατηγική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του μάστερ πλαν ο δήμαρχος είπε ότι δεν ήταν αναγκαία ή ύπαρξή της μέχρι που άλλαξε η σχετική νομοθεσία. 

Στ.Μ.