Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2022 14:49

Ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του, ζήτησε ευρύτερη στήριξη, τόνισε: “Η μετριότητα δεν αξίζει στην Καλαμάτα”

Ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του, ζήτησε ευρύτερη στήριξη, τόνισε: “Η μετριότητα δεν αξίζει στην Καλαμάτα”

ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΖΑΜΟΥΡΑΝΗΣ

“Η μετριότητα δεν αξίζει στην Καλαμάτα” τόνισε ο Βασίλης Τζαμουράνης και ζήτησε την υποστήριξη της υποψηφιότητάς του από τις άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης, τους φορείς, κόμματα, συλλογικότητες και τους πολίτες “για να ανατρέψουμε την παρακμή της στασιμότητας”. Ο Βασίλης Τζαμουράνης ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε το πρωί στο νέο ξενοδοχείο στο λιμάνι της Καλαμάτας “Grand Hotel”...

Ο Βασίλης Τζαμουράνης, επικεφαλής σήμερα της πρώτης ελάσσονος μειοψηφίας, είπε ότι έχουν γίνει επανειλημμένα επαφές για να κατέβουν παρατάξεις της αντιπολίτευσης στις εκλογές συνεργαζόμενες σε κοινό ψηφοδέλτιο, όμως δεν έχουν οδηγήσει ακόμη σε κάποιο συγκεκριμένο αποτέλεσμα. Γι’ αυτό το λόγο, συνέχισε, αναλαμβάνει ο ίδιος την πρωτοβουλία να απευθύνει κάλεσμα σε όλους, να συνδιαμορφώσουν το πρόγραμμα του συνδυασμού και να κατέβουν στις εκλογές με υποψήφιο δήμαρχο τον ίδιο. Μάλιστα ο Βασίλης Τζαμουράνης με έναν έμμεσο τρόπο είπε ότι δικαιούται να είναι υποψήφιος δήμαρχος για δεύτερη φορά, σημειώνοντας ότι το 2019, αν δεν έμπαινε τελευταίος στον προεκλογικό στίβο, είναι πολύ πιθανό να πέρναγε εκείνος στο δεύτερο γύρο των εκλογών. 

Ο Βασίλης Τζαμουράνης σε αυτή την πρώτη τοποθέτησή του ως υποψηφίου δημάρχου στις εκλογές του Οκτώβρη του 2023 περιέγραψε ένα δίπολο, τη δημοτική αρχή της μετριότητας, των απευθείας αναθέσεων, των ρουσφελογικών προσλήψεων, της στασιμότητας των έργων, όπως είπε χαρακτηριστικά και από την άλλη τη δική του υποψηφιότητα, που τη χαρακτηρίζει η γνώση και η εμπειρία για τα θέματα του Δήμου, από τη μακρά θητεία του ως διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας, την οποία θέλει να μετουσιώσει σε δημιουργική πολιτική. 

“Με πληγώνει η σημερινή εικόνα αδυναμίας να υλοποιηθούν τα αυτονόητα” είπε ο Βασίλης Τζαμουράνης και συνέχισε: “Αποτελεί λοιπόν χρέος όλων μας να σταματήσουμε αυτό τον κατήφορο της μετριότητας που ανταλλάσσει χειραψίες και μετρά αποτυχίες. Η μετριότητα και η διαρκής μάχη για την κατάκτηση του αυτονόητου είναι κατώτερη της πόλης μας.  
Μπροστά σε αυτό το τοπίο, σε αυτή την τελματώδη κατάσταση στο Δήμο μας, η παράταξή μας και εγώ προσωπικά, ένα χρόνο πριν τις δημοτικές εκλογές, με υψηλό αίσθημα ευθύνης αναλαμβάνουμε την πρωτοβουλία να μπούμε μπροστά στην προσπάθεια ανατροπής της σημερινής μετριότητας και της αναποτελεσματικότητας που διακρίνει τη δημοτική αρχή που βολεύεται με τα λίγα και πανηγυρίζει με τα ελάχιστα”.

“Καλώ όλες τις Δημοτικές παρατάξεις και τους δημοτικούς συμβούλους, όλους τους φορείς της πόλης, όλους όσους έχουν κατά καιρούς εκφράσει τη μη ικανοποίησή τους ή την απογοήτευσή τους από την σημερινή δημοτική αρχή και την επιθυμία τους για συμμετοχή στα κοινά, σε συστράτευση και κοινή κάθοδο στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, με πρόγραμμα και αναπτυξιακούς στόχους που θα συνδιαμορφώσουμε, με επεξεργασμένες προτάσεις και ρεαλιστικό χρονοδιάγραμμα για την ευημερία του τόπου μας!” είπε χαρακτηριστικά ο Βασίλης Τζαμουράνης. 

Επίσης σημείωσε ότι “δεν διεκδικώ το Δήμο Καλαμάτας  για να κάνω πολιτική καριέρα αλλά για να μετουσιώσω τη συσσωρευμένη γνώση και εμπειρία μου σε δημιουργική πολιτική. Είμαι  ένας άνθρωπος που δούλεψε σκληρά στο Δήμο και γνωρίζει πάρα πολύ καλά τι πρέπει να βελτιωθεί και τι να αλλάξει για να πάει ο Δήμος μπροστά. Σε μια εποχή που τα πάντα γύρω μας μεταβάλλονται με ταχύτητα χρειάζεται γνώση και εμπειρία και αποτελεσματικότητα. Με επεξεργασμένο, ρεαλιστικό και κοστολογημένο σχέδιο που επεξεργαζόμαστε με τους συνεργάτες μου θα φέρουμε γρήγορα αποτελέσματα”.

Ο Βασίλης Τζαμουράνης μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στους πρώην δημάρχους επαινώντας τους έμμεσα και προσβλέποντας στην υποστήριξή τους, Παναγιώτη Νίκα νυν περιφερειάρχης- και Γιώργο Κουτσούλη. Είπε χαρακτηριστικά ότι “η δημοτική αρχή επικαλείται τον  covid και την πανδημία που δεν της επέτρεψαν να παράξει έργο στα τρία χρόνια και πλέον της θητείας της. Όμως και άλλες δημοτικές αρχές είχαν δυσεπίλυτα προβλήματα στην θητεία τους και παρήγαγαν αξιοζήλευτο και σημαντικό έργο” και αναφέρθηκε συγκεκριμένα στον πρώην δήμαρχο, Παναγιώτη Νίκα, που είχε να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση και τα μνημόνια, καθώς και τον πρώην δήμαρχο, Γιώργο Κουτσούλη, που είχε να αντιμετωπίσει την τραγική κατάσταση στη διαχείριση των απορριμμάτων. 

Στ.Μ. 

 

Ολόκληρη τη τοποθέτηση του Βασίλη Τζαμουράνη σε θέμα που ακολουθεί