Σάββατο, 01 Οκτωβρίου 2022 00:53

Τριήμερη τιμή στον Πέτρο Θέμελη, βράβευση του Σωτήρη Φωτέα, γενική συνέλευση του “Διαζώματος”

Τριήμερη τιμή στον Πέτρο Θέμελη, βράβευση του Σωτήρη Φωτέα, γενική συνέλευση του “Διαζώματος”

ΜΕΓΑΡΟ ΧΟΡΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΑΡΧΑΙΑ ΜΕΣΣΗΝΗ  

Με τα εγκαίνια της έκθεσης “ΑΕΝΑΩΣ”, στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, με φωτογραφικό υλικό από το πολυετές ταξίδι του καθηγητή Πέτρου Θέμελη για την ανάδειξη και προστασία της Αρχαίας Μεσσήνης, καθώς και με την απονομή του Βραβείου «Πολυτίμης και Θεοδώρας Ανδριοπούλου» για τον καλύτερο εθελοντή του έτους 2022, στον Σωτήρη Φωτέα, δικηγόρο, γιο του αείμνηστου Παναγιώτη Φωτέα, πρώτου αιρετού Νομάρχη της Μεσσηνίας, ξεκίνησε την Παρασκευή το απόγευμα η 15η Γενική Συνέλευση του Σωματείου “Διάζωμα”, ιδρυτής και πρόεδρος του οποίου είναι ο Σταύρος Μπένος…


Βράβευση Σωτήρη Φωτέα

Η Γενική Συνέλευση τιμά τον Πέτρο Θέμελη, που είναι και αντιπρόεδρος του “Διαζώματος”, για το έργο του και με άλλες εκδηλώσεις, πέραν της έκθεσης “ΑΕΝΑΩΣ”, στο Μέγαρο Χορού και στην Αρχαία Μεσσήνη. Την Παρασκευή το βράδυ στο Μέγαρο Χορού, μετά τα εγκαίνια της έκθεσης και τη βράβευση του Σωτήρη Φωτέα, παρουσιάστηκε χορευτικό δρώμενο από τη Δημοτική Σχολή Χορού Καλαμάτας σε επιμέλεια της Λίντας Καπετανέα, καλλιτεχνικής διευθύντριας του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, η οποία ετοίμασε και τη χορογραφία μαζί με την Πηνελόπη Μωρούτ. 


Βασίλης Τζαμουράνης, Θανάσης Βασιλόπουλος, Πέτρος Θέμελης, Στάθης Αναστασόπουλος, Παντελής Δρούγας

Σήμερα, Σάββατο, από το πρωί μέχρι το μεσημέρι θα γίνουν στο Μέγαρο Χορού οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης, στο πλαίσιο της οποίας περιλαμβάνεται και ομιλία του Πέτρου Θέμελη, στις 12 το μεσημέρι, με θέμα “Το πνευματικό και βιωματικό μου ταξίδι στην Αρχαία Μεσσήνη”. 

Πριν από τις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης θα γίνουν χαιρετισμοί από τον δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο, τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας Ευαγγελία Κεχαγιά-Μηλίτση, τον κοσμήτορα της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Νίκο Ζαχαριά, τον διευθυντή του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου Ξενοφών Κάππα και τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Βαγγέλη Ξυγκώρο. 

Χθες ο πρόεδρος του Διαζώματος, Σταύρος Μπένος, απένειμε στον Σωτήρη Φωτέα το Βραβείο «Πολυτίμης και Θεοδώρας Ανδριοπούλου» για την αφιλοκερδή προσφορά των νομικών υπηρεσιών του στο ολιστικό σχέδιο ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας. 


Από την έκθεση "ΑΕΝΑΩΣ"

Σήμερα Σάββατο, στις εφτά το απόγευμα, στο Θέατρο της Αρχαίας Μεσσήνης, θα παρουσιαστούν πρωτότυπα έργα-αφιερώματα στον Πέτρο Θέμελη,  ενώ θα προηγηθεί χαιρετισμός από τον δήμαρχο Μεσσήνης, Γιώργο Αθανασόπουλο. Τα έργα-αφιερώματα που θα παρουσιαστούν είναι: “Η στοά των αγαλμάτων. Μια καντάτα για την Αρχαία Μεσσήνη”, του Γιώργου Κουρουπού και της Ιουλίτας Ηλιοπούλου. “4 elements for Ancient Messene”, τέσσερα συμφωνικά τραγούδια για σοπράνο, χορωδία και συμφωνική ορχήστρα του Στάθη Γυφτάκη σε κείμενα Λίλλυς Τριαντάρη, με σολίστ τη σοπράνο Κατερίνα Παλαιολόγου. 

Το πρόγραμμα της Γενικής Συνέλευσης θα ολοκληρωθεί την Κυριακή, με ξενάγηση στην Αρχαία Μεσσήνη από τον Πέτρο Θέμελη. 

Στ.Μ.