Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2012 18:18

Από την Τρίτη τα συσσίτια του Δήμου Καλαμάτας

Από την Τρίτη τα συσσίτια του Δήμου Καλαμάτας

ΜΙΚΡΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΕΣ 
Αναβλήθηκε για την Τρίτη η έναρξη της προσφοράς συσσιτίων σε απόρους από το Δήμο Καλαμάτας. Ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, δήλωσε το μεσημέρι, ότι τα συσσίτια δεν ξεκίνησαν σήμερα, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί, λόγω κάποιων μικρών τεχνικών εκκρεμοτήτων.
Πάντως, τόνισε ότι το εγχείρημα έχει οργανωθεί σωστά και η κοινωνική προσφορά του Δήμου θα είναι σημαντική. Όπως επεσήμανε, το φαγητό, που θα προσφέρεται κάθε μεσημέρι, θα είναι πρώτης ποιότητας.

Θα περιλαμβάνει το κυρίως πιάτο, με δαπάνη του Δήμου, ενώ θα υπάρχει σαλάτα, τυρί και φρούτο, που θα προσφέρεται από χορηγούς. Η παρασκευή του φαγητού θα γίνεται από την 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος, από την οποία θα το παραλαμβάνει ο Δήμος για να το μεταφέρει στο Α’ ΚΑΠΗ, όπου θα προσέρχονται οι άποροι και θα το παίρνουν στο σπίτι τους. Για τις περιπτώσεις των απόρων που είναι κατάκοιτοι, ο Δήμος θα πηγαίνει το φαγητό στο σπίτι τους.
Όλο αυτό το πρόγραμμα υλοποιείται από το Κοινωνικό Παντοπωλείο, τη Διεύθυνση Πρόνοιας και το Φορέα Κοινωνικής Προστασίας και Αθλητισμού, η πρόεδρος του οποίου, Μαρία Οικονομάκου, έχει αναλάβει τη γενική ευθύνη.
Ο κ. Νίκας σημείωσε ότι καθημερινά θα παρασκευάζονται 40 με 50 μερίδες φαγητού, ώστε να μπορούν να εξυπηρετηθούν και έκτακτες καταστάσεις.
Επίσης, τόνισε ότι το φαγητό θα προσφέρεται σε όσους χορηγηθούν ειδικές μηνιαίες κάρτες, και υπογράμμισε ότι σκοπός του συσσιτίου δεν είναι να επαναπαυθούν κάποιοι και να εγκαταλείψουν την προσπάθεια εύρεσης εργασίας. Επιπλέον, ανέφερε ότι η αλληλεγγύη που δείχνουν οι πολίτες για τους άπορους συμπολίτες τους πρέπει να κρατηθεί ζωντανή και να μην αποτελέσουν τα συσσίτια αιτία, ώστε να πάψουν οι άνθρωποι να βοηθιούνται μεταξύ τους.
Τέλος, ο δήμαρχος σημείωσε ότι θα πηγαίνει και ο ίδιος να τρώει στο Α’ ΚΑΠΗ, όπου θα προσφέρονται τα συσσίτια, συμβολικά, για να δείξει ότι οι άποροι δεν πρέπει να βγουν στο περιθώριο της κοινωνίας.
Στ.Μ.