Τρίτη, 01 Νοεμβρίου 2022 00:36

Σχόλιo Νίκα με αφορμή τον θερμό ασπασμό Σαμαρά-Βασιλόπουλου: “Εγώ δεν υποτάσσομαι”

Σχόλιo Νίκα με αφορμή τον θερμό ασπασμό Σαμαρά-Βασιλόπουλου: “Εγώ δεν υποτάσσομαι”

“ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΘΕΩΡΟΥΝ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ”

Υποτίμησε και περιφρόνησε, με δηλώσεις του, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, την παρουσία του Αντώνη Σαμαρά και του Βασίλη Κικίλια στην Καλαμάτα το Σάββατο και τις εκδηλώσεις που έγιναν παρουσία τους, λέγοντας, αναφερόμενος υποτίθεται γενικότερα, ότι την ώρα που “ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση δίνουν έναν τεράστιο αγώνα για τα εθνικά μας θέματα” “οι μικροπολιτικές κάθε είδους δεν έχουν καμία θέση”. Μάλιστα πρόσθεσε ότι οι “μικροπολιτικές και οποιεσδήποτε άλλες προσπάθειες να ενισχύσουμε τη θέση μας την επόμενη μέρα ή τη θέση της ομάδας μας την επόμενη μέρα, δεν πρέπει να μας απασχολούν. Εμένα δε με αφήνουν παγερά αδιάφορο”. Ο περιφερειάρχης ρωτήθηκε από δημοσιογράφο και για τον θερμό ασπασμό του Αντώνη Σαμαρά και του δημάρχου Θανάση Βασιλόπουλου στον πεζόδρομο της Αριστομένους και απάντησε ότι “εμένα δεν μου αρέσουν τα φιλιά ούτε φιλιάς είμαι αλλά ο καθένας εκφράζεται με τον τρόπο που νομίζει. Άλλωστε με τον κόβιντ μάλλον ψιλοαπαγορεύονται. Οι καλές σχέσεις είναι καλό πράγμα και πρέπει να προσπαθούμε όλοι να έχουμε καλές σχέσεις. Και εγώ το προσπαθώ αυτό αλλά, ξέρετε, εγώ δεν υποτάσσομαι. Δεν υποτάσσομαι, έχω ψηφιστεί να έχω ένα λόγο, μια φωνή συγκεκριμένη και αυτή τη σημαία της ελευθερίας στην έκφρασή μου εγώ για οποιονδήποτε λόγο δεν την υποστέλλω, σας βεβαιώνω, γι’ αυτό και δεν μπαίνω σε γραμμές. Γι’ αυτό με ψηφίζει ο κόσμος τόσα χρόνια”...

Επιπλέον ο περιφερειάρχης κ. Νίκας συνέχισε τονίζοντας ότι “δεν ξεχνώ ποτέ ότι είμαι με ψήφους και της αριστεράς περιφερειάρχης και δήμαρχος ήμουνα και ξέρω πάρα πολύ καλά ποιο είναι το ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας και πόσο χρειάζεται επιπλέον για να είναι κανείς δήμαρχος ή να γίνει περιφερειάρχης. Και αυτό συνδέεται με τα πρόσωπα. Με τους ψήφους ενός κόμματος κανείς δεν εκλέγεται. Χρειάζεται σύνθεση και η σύνθεση προφανώς βγαίνει μέσα από την ελευθερία της έκφρασης και μέσα από την απόδειξη ότι δεν ανήκεις σε κάποιον κομματικό στρατό που ό,τι σου λένε να κάνεις”.

Ο περιφερειάρχης ανέφερε ότι ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, όφειλε να τον καλέσει στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο με τους φορείς για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής. Είπε ο κ. Νίκας ότι με τον κ. Κικίλια δεν είχε καθόλου καλή σχέση όταν ήταν υπουργός Υγείας όμως όταν έγινε υπουργός Τουρισμού ξεκίνησαν μια καλή συνεργασία. Ωστόσο,  συνέχισε κ. Νίκας αναφερόμενος στον κ. Κικίλια, ήλπιζε πως “σε εκδήλωση που οργάνωνε η περιφέρεια θα είχε το τακτ να καλέσει τον περιφερειάρχη -τον δήμαρχο τον κάλεσε, όταν ήμουν εγώ δήμαρχος δεν ερχόταν ποτέ ούτε στο Δημαρχείο ούτε με ενόχλησε ποτέ. Ο καθένας κάνει τις ενέργειές του και έχει τη διαδρομή του και λυπάμαι ειλικρινά γι’ αυτό και για το περιεχόμενο του λόγου του και εν πάση περιπτώσει γιατί δεν άκουσαν το θεσμό εκείνο ο οποίος χρηματοδοτεί, συντονίζει, προβάλλει και αγωνίζεται ως πρωταγωνιστής για ένα πολύ συγκεκριμένο θέμα, όπως είναι ο τουρισμός”. 

Για την απουσία του από τα εγκαίνια των γραφείων της νομαρχιακής κομματικής οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας στην Καλαμάτα ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας σημείωσε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση: “Στα εγκαίνια δεν πάω. Παραδοσιακά δεν ξέρω τι προσφέρουν τα εγκαίνια. Εγώ θα ήθελα η κυβέρνηση -και νομίζω ότι το κάνει- να μιλήσουμε για το σούπερ μάρκετ,  την ακρίβεια, το ενεργειακό πρόβλημα, τον Πάτση. Τι φταίει γι’ αυτά που προβληματίζουν τον κόσμο. Τί εγκαίνια μου λέτε; Έχουμε νοικιάσει ένα διαμερισματάκι και κάναμε εγκαίνια γιατί; Για ποιο σκοπό; Τα εγκαίνια νομίζω έχουν μια ουρά, ένα λόγο, στοχεύουν κάπου. Εν πάση περιπτώσει τα έκαναν, η συγκρότηση η κομματική τα έκανε, θα έχει τους λόγους της. Εγώ περισσεύω. Δεν μετέχω”. 

Τέλος ένα από τα σχόλια που έκανε μεταξύ άλλων ο περιφερειάρχης κ. Νίκας, αναφερόμενος πιθανόν σε οπαδούς του κ. Σαμαρά, είναι ότι ο κ. Κικίλιας είναι “υπουργός της κυβέρνησης Μητσοτάκη, πρόεδρος είναι ο Μητσοτάκης, διότι κάποιοι ενδεχομένως να μην το αποδέχονται αυτό και να θεωρούν ότι κάποιος άλλος είναι πρόεδρος”. 

Στ.Μ.