Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2013 18:42

Να φτάσει στην Τσακώνα η Ολυμπία Οδός ζητούν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

ΟΧΙ ΟΤΙ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ
Να φτάσει η Ολυμπία Οδός μέχρι την Τσακώνα, επειδή αυτό επιτάσσει το δημόσιο συμφέρον και όχι μέχρι την Πάτρα, επειδή έτσι συμφέρει τους εργολάβους, ζητούν σε κοινή τους δήλωση οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη Μεσσηνία, την Ηλεία και την Αχαΐα…

«Η Ολυμπία Οδός πρέπει να συνεχιστεί μέχρι την Τσακώνα», τονίζεται στη δήλωση, την οποία, ειδικότερα, υπογράφουν οι βουλευτές Θανάσης Πετράκος, Βασίλης Χατζηλάμπρου, Μαρία Κανελλοπούλου και Έφη Γεωργοπούλου-Σάλταρη. Η δήλωση συνεχίζεται ως εξής: «Μείζον πολιτικό θέμα δημιουργείται από την απάντηση του Ειδικού Διαπραγματευτή για τις Συμβάσεις Παραχώρησης κου Βιδάλη, ο οποίος είπε «τέρμα η Ολυμπία Οδός στο κομμάτι μετά την Πάτρα».
Απαιτούμε:
1. Επιτέλους ο κος Χατζηδάκης να έρθει στη Βουλή να τοποθετηθεί για το θέμα, όπως έχουμε ζητήσει οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου και Ανάπτυξης εδώ και τρεις μήνες, εκτός και αν Υπουργός είναι ο κος Βιδάλης και όχι ο κος Χατζηδάκης.
2. Να τοποθετηθεί ο πρωθυπουργός για το θέμα της Ολυμπίας Οδού και να σταματήσει να αποφεύγει να συναντηθεί με τους φορείς της Πελοποννήσου.
Για μια ακόμη φορά τονίζουμε ότι δεν κάνουμε πίσω. Η Ολυμπία Οδός πρέπει να φθάσει στην Τσακώνα και να ολοκληρωθεί με κριτήριο το δημόσιο συμφέρον (χρηματοδότηση, περιβαλλοντικοί όροι κ.λπ.) και όχι τα συμφέροντα των διεθνών και εγχώριων μεγαλοεργολάβων».