Δευτέρα, 04 Μαρτίου 2013 16:24

Προσηλωμένος ο δήμαρχος Καλαμάτας στη Ν.Δ. αλλά κουβέντα για τον Γιάννη Μπάκα…

Προσηλωμένος ο δήμαρχος Καλαμάτας στη Ν.Δ. αλλά κουβέντα για τον Γιάννη Μπάκα…

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΠΕΡΙΚΛΗ ΜΑΝΤΑ
Την ιδεολογική του προσήλωση στη Νέα Δημοκρατία, υπογράμμισε σήμερα ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, που όμως απέφυγε κάθε σχόλιο για το δημοτικό του σύμβουλο, Γιάννη Μπάκα, την απομάκρυνση του οποίου ζήτησε ο…

…πρόεδρος της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Περικλής Μαντάς. Είπε δε ότι ιδεολογικά ανήκει στη Νέα Δημοκρατία αλλά ως δήμαρχος είναι ανεξάρτητος…
Ο Γιάννης Μπάκας εκφράζει θέσεις που συγγενεύουν με αυτές της Χρυσής Αυγής, ενώ μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο έχει χαρακτηρίσει την τρικομματική κυβέρνηση ως «τρικωμική». Ως εκ τούτου τον παρακολουθεί ένα τμήμα ψηφοφόρων της ακροδεξιάς, το οποίο όμως μέχρι τώρα εκτιμάται ότι στήριζε την παράταξη του Παναγιώτη Νίκα, μέσω του ΛΑΟΣ, στήριξη που η δημοτική παράταξη θέλει να συνεχίσει να την έχει… Σύμφωνα πάντως με σενάρια που έχουν γραφτεί στον Τύπο και ο Γιάννης Μπάκας δεν έχει διαψεύσει, θεωρείται πιθανός υποψήφιος δήμαρχος με το ψηφοδέλτιο που ενδέχεται να κατεβάσει η Χρυσή Αυγή στο Δήμο Καλαμάτας.
Σε συνέντευξή του στο Κυριακάτικο «Θάρρος» και τον Αντώνη Πετρόγιαννη, ο Περικλής Μαντάς, με αφορμή τις τοποθετήσεις του Γιάννη Μπάκα περί «τρικωμικής» κυβέρνησης κ.λπ, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Έπειτα από τις τελευταίες δηλώσεις του κ. Μπάκα, θα περίμενα τουλάχιστον να έχει την  ευθιξία να καταθέσει αίτηση διαγραφής του από το κόμμα, το οποίο απλόχερα του προσέφερε πολλά σε ολόκληρη τη σταδιοδρομία του, ασχέτως αν ο ίδιος τα έχει λησμονήσει. Τα θυμόμαστε, όμως, όλοι εμείς.
Γνωρίζοντας πολύ καλά την αυστηρότητα που επιδεικνύει ο δήμαρχος Καλαμάτας στα εσωτερικά θέματα του συνδυασμού του, μας φαντάζει αδιανόητο το γεγονός ότι ο κ. Μπάκας με τις ενέργειές του αυτές συνεχίζει να λειτουργεί υπό τη σκέψη της Δημοτικής Αρχής, εις βάρος άλλων στελεχών της παράταξής μας, οι οποίοι τη στήριξαν και τη στηρίζουν στα εύκολα και στα δύσκολα, και μάλιστα, να είναι και από τους ευνοημένους, αφού ο νόμος του δίνει το δικαίωμα να αμείβεται διπλά για τις υπηρεσίες που προσφέρει».
Ερωτηθείς για τη συγκεκριμένη αναφορά του προέδρου της ΝΟΔΕ ΝΔ, ο δήμαρχος Καλαμάτας τόνισε πως δεν θέλει να κάνει κάποιο σχόλιο, ωστόσο σχολίασε το εξής: «Για το Δήμο είμαι υπεύθυνος εγώ. Στις σχέσεις μου με τη Νέα Δημοκρατία δεν υπάρχει καμία απολύτως διαταραχή, όσο και αν το επιδιώκουν συγκεκριμένοι. Είναι 3-4 που το επιδιώκουν, τους ξέρω και δεν με ενδιαφέρουν. Έχω συγκεκριμένη ιδεολογική ταυτότητα αλλά ως δήμαρχος είμαι ανεξάρτητος».
Στ.Μ.