Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2023 17:52

“Έμεινε στο ράφι” το πιο σημαντικό περιουσιακό στοιχείο του Δήμου Καλαμάτας - Κληροδοτημα Παναγιώταρου

“Έμεινε στο ράφι” το πιο σημαντικό περιουσιακό στοιχείο του Δήμου Καλαμάτας - Κληροδοτημα Παναγιώταρου

Άγονος απέβη ο διαγωνισμός για την αξιοποίηση του κληροδοτήματος Παναγιώταρου, στη Μικρή Μαντίνεια, του σημαντικότερου ίσως περιουσιακού στοιχείου του Δήμου Καλαμάτας. Παρότι η δημοτική αρχή είχε εκφράσει την αισιοδοξία ότι στο διαγωνισμό θα υπάρχει συμμετοχή, σημειώνοντας ότι είχε  εκδηλωθεί ενδιαφέρον από επιχειρηματικούς φορείς για την αξιοποίηση του κληροδοτήματος, τελικά στο διαγωνισμό δεν προσήλθε κανείς. Έτσι χάθηκαν τέσσερα χρόνια από τότε που ξεκίνησε η διαδικασία, από την προηγούμενη δημοτική αρχή, ώστε το τόσο σημαντικό περιουσιακό στοιχείο…

Το μηδενικό αποτέλεσμα του διαγωνισμού ανακοινώθηκε το μεσημέρι, στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, όπου ο πρόεδρός της, αντιδήμαρχος Σαράντος Μαρινάκης, επανέλαβε ότι επιχειρηματικοί φορείς είχαν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους και είχαν ζητήσει πληροφορίες, ωστόσο σημείωσε ότι τελικά δεν προσήλθε κανείς στο διαγωνισμό. Επισήμανε ότι έχουν ζητηθεί οδηγίες από τη Διεύθυνση Κοινωφελών Περιουσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου προκειμένου να επαναληφθεί ο διαγωνισμός ή να γίνει νέος με νέους όρους. 

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Βασίλης Κοσμόπουλος, τόνισε ότι πρέπει να γίνει νέος διαγωνισμός με νέους όρους και πως ο δήμαρχος θα πρέπει να πιέσει προς αυτή την κατεύθυνση την Αποκεντρωμένη Διοίκηση. 

Ο επικεφαλής της πρώτης ελάσσονος μειοψηφίας, Βασίλης Τζαμουράνης, υπενθύμισε ότι από την αρχή είχε τονίσει ότι η διαδικασία που ακολούθησε η πλειοψηφία δεν ήταν η σωστή και είχε προτείνει να ξαναρχίσει από την αρχή με άλλους όρους. 

Στ.Μ.