Δευτέρα, 11 Μαρτίου 2013 21:19

«Καυγάς» δημοτικής αρχής-Λιμενικού Ταμείου για το πάρκινγκ στο Ναυτικό Όμιλο

ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ Ο ΑΓΓΕΛΑΚΑΣ
Το πάρκινγκ που βρίσκεται στην Παραλία είναι ο λόγος για το νέο καβγά μεταξύ της δημοτικής αρχής Καλαμάτας και της διοίκησης του Λιμενικού Ταμείου. Η εκμετάλλευση του πάρκινγκ δόθηκε, για έναν ακόμη χρόνο, μετά από διαγωνισμό, στον Σιμωνίδη Κατσαρό, έναντι 18.400 ευρώ…

Η δημοτική αρχή Καλαμάτας επέμενε να μην γίνει ο διαγωνισμός γιατί για την τύχη και αξιοποίηση αυτού του χώρου πρέπει να αποφασίσει το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, η ενεργοποίηση του οποίου φαίνεται ότι είναι θέμα εβδομάδων, αν όχι ημερών.
Εντούτοις η πλειοψηφία του κρατικού Λιμενικού Ταμείου έκανε το διαγωνισμό και ανέθεσε την εκμετάλλευση του πάρκινγκ στον μοναδικό ενδιαφερόμενο, Σιμωνίδη Κατσαρό, απαντώντας στο Δήμο ότι πρόκειται για νόμιμη διαδικασία που δεν πρέπει να καθυστερήσει, γιατί αυτό θα συνεπαγόταν απώλεια εσόδων για το δημόσιο.
Το ερώτημα είναι εάν το αποτέλεσμα του διαγωνισμού εγκριθεί από τον γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Μανώλη Αγγελάκα.
Πάντως τόσο η δημοτική αρχή Καλαμάτας όσο και η διοίκηση του κρατικού Λιμενικού Ταμείου αναμένουν στην πόλη τον γενικό γραμματέα, προκειμένου να βρεθεί μια άκρη στη σοβαρή εμπλοκή που υπάρχει σχετικά με τη μεταβίβαση των περιουσιακών στοιχείων του κρατικού Λιμενικού Ταμείου στο δημοτικό Λιμενικό Ταμείο. Ενδέχεται δε ο κ. Αγγελάκας να βρεθεί στην Καλαμάτα ίσως και σήμερα.
Τόσο ο Τελώνης όσο και ο Λιμενάρχης αλλά και ο πρόεδρος των Λιμενεργατών δεν υπογράφουν για τη μεταβίβαση των κτηρίων στα οποία είναι εγκατεστημένοι, πριν πάρουν γραπτές οδηγίες από τα υπουργεία τους.
Από την άλλη η δημοτική αρχή θεωρεί ότι το συγκεκριμένο ζήτημα δεν είναι ιδιαίτερης σημασίας, υποστηρίζοντας ότι τα περιουσιακά στοιχεία θα μεταβιβαστούν από έναν φορέα του δημοσίου σε έναν άλλο…
Στ.Μ.