Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2013 21:08

Απορρίφθηκε αίτημα για απομόνωση της Χρυσής Αυγής στις εκδηλώσεις για το ‘21

Απορρίφθηκε αίτημα για απομόνωση της Χρυσής Αυγής στις εκδηλώσεις για το ‘21

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
«Να απομονωθούν οι φασίστες», να μην προσκληθεί η Χρυσή Αυγή στις εκδηλώσεις του Δήμου Καλαμάτας για την 23η και την 25η Μαρτίου, ζήτησε η «Λαϊκή Συσπείρωση», πρόταση που υποστήριξε το «Δίκτυο» αλλά και ο Γιάννης Χριστόπουλος, από την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας. Ωστόσο το αίτημα απορρίφθηκε…

…από την πλειοψηφία του Σώματος, που επικαλέστηκε το πρωτόκολλο, ενώ σύμβουλοι της πλειοψηφίας, όπως ο Γιάννης Μπάκας και ο Κώστας Αθανασόπουλος προσέφυγαν στη θεωρία των δύο άκρων, ταυτίζοντας με τη Χρυσή Αυγή δυνάμεις της αριστεράς.
Το αίτημα της «Λαϊκής Συσπείρωσης» (Νίκος Διασάκος, Τάσος Νιάρχος και Κώστας Μιχαλόπουλος), έχει ως εξής: «Η επέτειος της Επανάστασης του 1821 την 25η Μαρτίου σηματοδοτεί τον ηρωικό αγώνα του Ελληνικού Λαού για την απελευθέρωση από τον Οθωμανικό Δεσποτισμό, για να ηττηθεί ο σκοταδισμός, να προχωρήσει η κοινωνία μπροστά.
Ήταν ένας αγώνας που οργανώθηκε από τις πιο προοδευτικές κοινωνικές δυνάμεις της εποχής και του τόπου κόντρα στα καλέσματα  της τότε άρχουσας τάξης, των κοτζαμπάσηδων, για «εθνική ομοψυχία» και υποταγή στον τουρκικό ζυγό.
Θεωρούμε ότι σε τέτοιες στιγμές, όπου τιμώνται οι αξίες για τις οποίες πάλεψε ο Ελληνικός Λαός μαζί με άλλους αγωνιστές, διαφόρων εθνοτήτων που στήριξαν και αγωνίστηκαν για την νίκη της Επανάστασης, θα αποτελούσε προσβολή η πρόσκληση, εκ μέρους του Δημοτικού Συμβούλιου, του ναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής, με την δικαιολογία ότι εκπροσωπείται στη Βουλή, για να παραστεί στις επίσημες εκδηλώσεις του Δήμου.
Κάθε φορέας οφείλει - παίρνοντας υπόψη την ιστορική μνήμη και πείρα - να τοποθετηθεί καθαρά χωρίς προσχηματική επίκληση της τυπικότητας  και να απομονώσει τους φασίστες της Χρυσής Αυγής, που εξαπολύουν επιθέσεις κατά βιοπαλαιστών, κατά αγωνιζόμενων εργατών και μαθητών που παλεύουν ενάντια στα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα κυβέρνησης, τρόικας, ΕΕ. Να καταδικάσουν στην πράξη και με την στάση τους τα τάγματα εφόδου της χρυσής Αυγής, που βάζουν στο στόχαστρο τους ακόμα και νήπια, αθωώνοντας έτσι την πολιτική που εξαθλιώνει σήμερα το λαό.
Γι’ αυτό ζητάμε από τον Δήμο να μην καλέσει στην επέτειο για την  23ης Μαρτίου τους εκπρόσωπους της Χρυσής Αυγής, καθώς και σε άλλες αντίστοιχες εκδηλώσεις».