Τρίτη, 19 Μαρτίου 2013 17:46

Η Τρίπολη και η Ερμιονίδα στη Φυλή, η Καλαμάτα στο άγνωστο…

φωτό αρχείο φωτό αρχείο

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ
Η Τρίπολη και η Ερμιονίδα τα κατάφεραν, εξανάγκασαν την κεντρική εξουσία να βρει λύση για τη διαχείριση των σκουπιδιών τους. Στην Καλαμάτα, αντίθετα, τα σκουπίδια εξακολουθούν να φεύγουν προς άγνωστο προορισμό και με βαρύ τίμημα…

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Εσωτερικών και Περιβάλλοντος, τα σκουπίδια των Δήμων Τρίπολης και Ερμιονίδας για τους επόμενους έξι μήνες μπορούν να μεταφέρονται νόμιμα στο ΧΥΤΑ της Φυλής. Το καυτό πρόβλημα λοιπόν λύθηκε για τους δύο Δήμους, έστω για προσωρινό χρονικό διάστημα. Η επιτυχία αυτή είναι φυσικό να δημιουργεί το ερώτημα, γιατί δεν τα κατάφερε και η Καλαμάτα όταν αντιμετώπιζε το ίδιο και ακόμη σοβαρότερο πρόβλημα; Στην Καλαμάτα που έριχνε «ανάθεμα» στους «σκουπιδοεργολάβους» ωστόσο δύο χρόνια τώρα ο Δήμος είναι εξαρτημένος από τον εργολάβο στον οποίο έχει ανατεθεί η μεταφορά των σκουπιδιών.
Το πού πάνε τα σκουπίδια και κατά πόσο ελέγχεται η διαδικασία μεταφόρτωσης, τέθηκε για άλλη μια φορά στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, κατά την πρόσφατη συνεδρίασή του, από το σύμβουλο της μείζονος μειοψηφίας, Γιάννη Χριστόπουλο. Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Θανάσης Βασιλόπουλος, δεν ήταν ξεκάθαρος ως προς το που πάνε τα σκουπίδια, καθώς κάλεσε το δημοτικό σύμβουλο να τον επισκεφθεί στο γραφείο του προκειμένου να του απαντήσει και να του παρουσιάσει σχετικά παραστατικά! Αντίθετα, διαβεβαίωσε ότι η μεταφόρτωση των σκουπιδιών γίνεται παρουσία υπαλλήλων του Δήμου που ελέγχουν και ζυγίζουν τα φορτία, ώστε να μην υπάρχει καμία σκιά σε σχέση με όσα χρεώνει ο εργολάβος.
Στ.Μ.