Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2013 20:11

Το τελικό σχέδιο «Αθηνά» κατακρεουργεί το ΤΕΙ Καλαμάτας

ΛΕΕΙ Ο Θ.ΠΕΤΡΑΚΟΣ
Συμφέροντα, όχι μόνο επιχειρηματικά, έρχονται να εξυπηρετήσουν οι καταργήσεις Τμημάτων του ΤΕΙ Καλαμάτας, στο πλαίσιο του σχεδίου «Αθηνά», υποστηρίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Πετράκος…

«Πώς μπορεί να εξηγηθεί ότι το τμήμα Λογοθεραπείας καταργείται ενώ το αντίστοιχο της Πάτρας έχει τονίσει ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί στη συγχώνευση λόγω έλλειψης προσωπικού και χώρων; Μήπως θέλει να ανοίξει το δρόμο για να ιδρυθούν ιδιωτικά τμήματα Λογοθεραπείας; Προφανώς ΝΑΙ.
Πως μπορεί να δικαιολογήσει την κατάργηση του τμήματος Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας όταν το αντίστοιχο τμήμα στο ΤΕΙ Αθήνας παραμένει; Μήπως έχουν βάση οι καταγγελίες ότι αυτό σχετίζεται με μεταπτυχιακό τμήμα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου για το οποίο έχει ενδιαφέρον μέλος της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας;
Πως μπορεί να εξηγήσει την εξαφάνιση κυριολεκτικά του τμήματος Τοπικής Αυτοδιοίκησης το οποίο είναι μοναδικό στην Ελλάδα και για την κατάργηση του οποίου έχει εκφράσει κατ’ επανάληψη ριζική αντίθεση το Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε. και μάλιστα ομοφώνως;».
Τα παραπάνω είναι ερωτήματα που θέτει ο βουλευτής κ. Πετράκος σε γραπτή του δήλωση για το σχέδιο «Αθηνά». Με την ίδια δήλωση καλεί σε αγώνα με διεκδίκηση την απόσυρση του σχεδίου.
Σημειώνει χαρακτηριστικά: «Οι προειλημμένες  αυτές αποφάσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας καταστρέφουν το ΤΕΙ Καλαμάτας και για αυτό επιβάλλεται όλοι οι φορείς της Μεσσηνίας, ολόκληρη η Αυτοδιοίκηση και οι φιλοκυβερνητικοί βουλευτές να πάρουν θέση.
Επιβάλλεται όλοι μαζί και με τους φοιτητές και με τους καθηγητές του ΤΕΙ να προχωρήσουμε σε μαζικές και δυναμικές κινητοποιήσεις με ένα μοναδικό στόχο και σύνθημα: «ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ «ΑΘΗΝΑ»» και να μην προχωρήσει φυσικά σε υπογραφή του ως προεδρικό διάταγμα».