Δευτέρα, 25 Μαρτίου 2013 13:08

Με μικρή συμπλοκή διαδηλωτών και αστυνομίας ολοκληρώθηκε η παρέλαση

Με μικρή συμπλοκή διαδηλωτών και αστυνομίας ολοκληρώθηκε η παρέλαση

ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Με συμπλοκή ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η παρέλαση στην Καλαμάτα. Διαδηλωτές εμποδίστηκαν από την αστυνομία να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους μετά την παρέλαση, με αποτέλεσμα να σημειωθούν σπρωξίματα και ένταση…

Μετά την παρέλαση διαδηλωτές του ΣΥΡΙΖΑ, του Ενιαίου Παλαϊκού Μετώπου (ΕΠΑΜ), της Ανοιχτής Συνέλευσης, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ επιχείρησαν να μπουν στην Αριστομένους και να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους για τις μνημονιακές πολιτικές, αλλά και την αλληλεγγύη τους στον κυπριακό λαό.
Η Αστυνομία ωστόσο τους εμπόδισε, καθώς μπροστά από την εξέδρα των επισήμων οι επίσημοι έκαναν δηλώσεις και δεν ήθελαν να ενοχληθούν από διαδηλωτές…
Οι διαμαρτυρόμενοι περίμεναν μέχρι να φύγουν οι επίσημοι, οι οποίοι ωστόσο παρέμεναν στην Αριστομένους για ώρα. Κάποια στιγμή οι διαδηλωτές αντέδρασαν για την καθυστέρηση και επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό, με αποτέλεσμα να γίνουν δυνατές σπρωξιές. Η αστυνομία, διαβλέποντας τον κίνδυνο να πάρει διαστάσεις η συμπλοκή, άνοιξε τελικά το δρόμο, ενώ οι επίσημοι αποχώρησαν από το δρόμο.
Έτσι ξεκίνησε η διαδήλωση με συνθήματα υπέρ του «Όχι» του Κυπριακού λαού («Το ΟΧΙ της Κύπρου είναι η αρχή, εμπρός λαέ για την ανατροπή»), ενώ ο περισσότερος από τον κόσμο που είχε απομείνει στο πεζοδρόμιο χειροκροτούσε.
Στ.Μ.