Δευτέρα, 25 Μαρτίου 2013 13:01

Η παρέλαση στην Καλαμάτα χωρίς τον κόσμο προηγούμενων χρόνων

Η παρέλαση στην Καλαμάτα χωρίς τον κόσμο προηγούμενων χρόνων

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΜΕΤΡΑ
Χωρίς τον κόσμο προηγούμενων χρόνων και με μερικό ενθουσιασμό, πραγματοποιήθηκε στην Καλαμάτα η παρέλαση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, στο τέλος της οποίας σημειώθηκε και η μικρή συμπλοκή όταν η αστυνομία εμπόδισε για ώρα διαδηλωτές να εκφράσουν την αντίδρασή τους για τα μνημόνια και την αλληλεγγύη τους στην Κύπρο …

(φωτογραφίες)

Τα αστυνομικά μέτρα ήταν και πάλι ισχυρά και η αστυνομική παρουσία πολυπληθέστατη. Είναι χαρακτηριστικό ότι μικρή ομάδα οπαδών του Ενιαίου Παλαϊκού Μετώπου (ΕΠΑΜ) απομακρύνθηκε από το χώρο όπου είχε σταθεί αρχικά, πίσω από την εξέδρα των επισήμων. Μαζί και το πανώ τους, που έγραφε «1821 Επανάσταση-Εθνική παλιγγενεσία. 2013 Υποταγή-Εθνική μειοδοσία», το οποίο τοποθετήθηκε ακολούθως λίγο πιο πάνω από την εξέδρα των επισήμων στην Αριστομένους.
Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Θανάσης Σκορδάς, ενώ μαζί του στην εξέδρα ανέβηκαν οι βουλευτές Γιάννης Λαμπρόπουλος και Δημήτρης Σαμπαζιώτης, ο αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Αλευράς και ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας.
Στην παρέλαση είχαν πολύ καλή παρουσία και απέσπασαν θερμό χειροκρότημα τα μέλη των Συλλόγων, από μικρά παιδάκια μέχρι μεγάλοι άνθρωποι, που ντύθηκαν με παραδοσιακές φορεσιές και παρέλασαν με υπερηφάνεια.
Στο τέλος της παρέλασης, μετά τη μικρή συμπλοκή των διαδηλωτών με τους αστυνομικούς προκειμένου να ανοίξει ο αστυνομικός κλοιός, οι διαδηλωτές έκαναν πορεία στην Αριστομένους, με συνθήματα υπέρ του ελληνικού και κυπριακού λαού και κατά των μνημονιακών πολιτικών.
Στ.Μ.