Σάββατο, 30 Μαρτίου 2013 09:53

Σαν να γλίτωσε από το κάτεργο μιλάει ο παραιτηθείς γαστρεντερολόγος του Νοσοκομείου!

Ο Παναγιώτης Καραβίτης δεξιά, με τη Χρυσάνθη Μάλλιου και τον Μανώλη Μάκαρη Ο Παναγιώτης Καραβίτης δεξιά, με τη Χρυσάνθη Μάλλιου και τον Μανώλη Μάκαρη

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ
«Είχα να κοιμηθώ 3,5 μήνες, αν έμενα λίγο ακόμη θα αρρώσταινα σοβαρά»… Ο μοναδικός γαστρεντερολόγος του Νοσοκομείου Καλαμάτας, Παναγιώτης Καραβίτης, εξήγησε χθες τους λόγους που τον εξανάγκασαν σε παραίτηση, προβαίνοντας και σε καταγγελίες για τον διοικητή, Γιώργο Μπέζο…

«Αν έμενα θα έχανα την ιατρική μου αξιοπρέπεια», τόνισε ο κ. Καραβίτης, που εξήγησε ότι το πρόβλημα δεν περιορίζεται στους εξαντλητικούς ρυθμούς που επηρεάζουν την ποιότητα του ιατρικού λειτουργήματος αλλά εντείνεται και από το γεγονός ότι ο ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός φθείρεται. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ενώ έκανε κωλονοσκόπηση τον καλούσαν στα Επείγοντα ή στις Κλινικές, ενώ μίλησε και για «τυφλό γαστροσκόπιο που δεν έστριβε»! Είπε ότι ενώ ήταν μόνος του έπρεπε να κάνει και τη δουλειά της γραμματείας, ενώ τα απογεύματα δεν του είχε διατεθεί νοσηλεύτρια.
Ο γαστρεντερολόγος ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να επιστρέψει στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, ενώ αποκάλυψε ότι είχε στείλει αναφορές στον διοικητή για τα προβλήματα αυτά από τις 26 Σεπτέμβρη του 2012, χωρίς όμως ποτέ να του δοθούν απαντήσεις.
Αντίθετα είπε ότι ο διοικητής επικοινώνησε μαζί του περίπου δέκα φορές, τις οκτώ για να του ζητήσει να παρακάμψει τη λίστα και τις άλλες δύο για να τον επιπλήξει, επειδή ασθενείς του τον επισκέφθηκαν και διαμαρτυρήθηκαν για διάφορα θέματα.
Επιπλέον ο κ. Καραβίτης ανέφερε ότι σύμφωνα με το νόμο, εάν το νοσοκομείο δεν διαθέτει ειδικότητες ιατρών και οι ασθενείς εξετάζονται από εξωτερικούς γιατρούς, τότε οι γιατροί πρέπει να πληρώνονται από το Νοσοκομείο και όχι από τους ασθενείς, όπως είναι προφανές ότι συμβαίνει.
Τέλος, άφησε αιχμές για κάποιους συναδέλφους του, τους οποίους δεν κατονόμασε, τονίζοντας όμως ότι οι συγκεκριμένοι με την κάλυψη της διοίκησης λειτουργούν ανεξέλεγκτα, όπως για παράδειγμα δεν προσέρχονται στο Νοσοκομείο για να εξετάσουν περιστατικά, παρ’ ότι βρίσκονται σε εφημερία ετοιμότητας!
Στ.Μ.