Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2023 01:58

Παναγιώτης Χειλάς: “Συμπολίτες μας δώστε μας μια ευκαιρία και δεν θα χρειαστούμε δεύτερη για να σας πείσουμε”

Παναγιώτης Χειλάς: “Συμπολίτες μας δώστε μας μια ευκαιρία και δεν θα χρειαστούμε δεύτερη για να σας πείσουμε”

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

“Είμαστε ο πιο έτοιμος συνδυασμός αυτή τη στιγμή να αναλάβει τη διοίκηση του Δήμου Καλαμάτας” τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος, Παναγιώτης Χειλάς, επικεφαλής της “Νέας Δυναμικής”, στην προεκλογική ομιλία που έδωσε το βράδυ της Κυριακής στο Πνευματικό Κέντρο. Είπε ότι η “Νέα Δυναμική” έχει ετοιμάσει πλήρες και κοστολογημένο πρόγραμμα για τα έργα που έχει ανάγκη ο Δήμος. Το πρόγραμμα αυτό δείχνει, συνέχισε ο υποψήφιος δήμαρχος Παναγιώτης Χειλάς, ότι ο συνδυασμός του γνωρίζει όχι μόνο τι έργα χρειάζεται ο Δήμος αλλά και πόσο κοστίζει το καθένα (ο υπολογισμός του κόστους είπε ότι έγινε σε συνεργασία με καθηγητές του Πολυτεχνείου της Αθήνας). Αυτή η κοστολόγηση, υπογράμμισε, υπηρετεί τη διαφάνεια, γιατί οι δημότες γνωρίζουν εκ των προτέρων το πραγματικό κόστος κάθε έργου και μπορούν να υποθέσουν τι συμβαίνει εάν το έργο αυτό ανατεθεί με λιγότερα ή με περισσότερα χρήματα από την κοστολόγηση που έχει γίνει.

 

Ο υποψήφιος δήμαρχος Παναγιώτης Χειλάς αναφέρθηκε σε σειρά έργων και δράσεων που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμά του, όπως τη βελτίωση της λειτουργίας του Βιολογικού Καθαρισμού για την προστασία της θαλάσσιας περιοχής ή την αγορά και λειτουργία τριών ασθενοφόρων με γιατρούς, τα οποία θα σταθμεύουν στα πολυσύχναστα μέρη της πόλης αλλά και θα επισκέπτονται τα χωριά που δεν έχουν αγροτικούς γιατρούς για να γίνονται συνταγογραφήσεις για τους κατοίκους. 

Ακόμη ο κ. Χειλάς τόνισε ότι “δεσμευόμαστε για πλήρη οικονομικό έλεγχο των στοιχείων της τετραετίας 2019-2023. Υπάρχει αυτή τη στιγμή στο Δήμο Καλαμάτας οικονομική κακοδιαχείριση και αδιαφάνεια. Δώστε μας τη δύναμη να σας παρουσιάσουμε τα στοιχεία αυτά”. 

Πρόσθεσε ότι “με εμάς ως δημοτική αρχή θα έχετε αξιοκρατία και δικαιοσύνη. Αξιοκρατία και δικαιοσύνη στις νέες προσλήψεις στο Δήμο Καλαμάτας, καθώς και άμεση αξιολόγηση των υφιστάμενων προσλήψεων. Το νέο νομοσχέδιο για την αυτοδιοικηση είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Με μας δεν θα δείτε διευθύντρια οικονομικών χωρίς τα απαραίτητα προσόντα ούτε ανειδίκευτο εργάτη από την καθαριότητα υπεύθυνο στα ΚΔΑΠ Καλαμάτας”. 

Τέλος ο υποψήφιος δήμαρχος Παναγιώτης Χειλάς τόνισε ότι “όποιος διαφωνεί με όσα λέω ή έχει ενστάσεις μπορεί να βγει σε δημόσιο διάλογο μαζί μου. Εμείς δεν κρυβόμαστε από τη δημοκρατία. Από τη δημοκρατία δεν κρύβεται κανένας. Έντεκα φορές τους έχουμε καλέσει όλους σε δημόσιο διάλογο, εδώ είμαστε”. 

Κλείνοντας την ομιλία του και πριν ανέβουν στη σκηνή τα μέλη του συνδυασμού του, ο Παναγιώτης Χειλάς έκανε το κάλεσμα: “Συμπολίτες μας δώστε μας μια ευκαιρία, δεν θα χρειαστούμε δεύτερη για να σας πείσουμε. Αυτό ζητάμε από εσάς”. 

Η παρουσίαση της εκδήλωσης έγινε από την Τριανταφύλλη Μητράκου, ενώ στο ξεκίνημα της εκδήλωσης ο Λεωνίδας Κοντός, CEO της εταιρίας Air-Sun, παρουσίασε πρόταση-πρόγραμμα για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, με ανεμογεννήτριες μικρών διαστάσεων που μοιάζουν με δέντρα, όπως είπε, οι οποίες θα εγκατασταθούν στο φαράγγι του Νέδοντα. Με το πρόγραμμα αυτό ανέφερε ότι θα παράγεται ηλεκτρική ενέργεια που θα καλύπτει τις ανάγκες του Δήμου, ενώ το πλεόνασμα της ενέργειας θα πωλείται ώστε ο Δήμος με την εξοικονόμηση και με τα έσοδα που θα έχει να περιορίσει στο ελάχιστο το ύψος των δημοτικών τελών. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο ιδρυτής, πρόεδρος και διευθυντής της Air-Sun, Παντελής Βασιλάκος.

Η αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου όπου έγινε η προεκλογική ομιλία του υποψήφιου δημάρχου Παναγιώτη Χειλά γέμισε με κόσμο, ενώ κόσμος υπήρχε και στον εξώστη. 

Στ.Μ.