Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2012 11:21

Στη διάθεση του δημάρχου έθεσε ο Γιάννης Μπάκας την παραίτησή του

Στη διάθεση του δημάρχου έθεσε ο Γιάννης Μπάκας την παραίτησή του

ΔΙΑΚΟΠΗ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Συνάντηση με το δήμαρχο Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, ζήτησε και είχε σήμερα το πρωί ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ύδρευσης Δήμων Καλαμάτας, Μεσσήνης και Περιχώρων, Γιάννης Μπάκας, ο οποίος ανέλαβε την ευθύνη για την πολύωρη διακοπή υδροδότησης της Καλαμάτας την Κυριακή, θέτοντας στη διάθεση του δημάρχου την παραίτησή του.
Ο δήμαρχος κάλεσε τον Γιάννη Μπάκα να συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του και θα αποφασίσει προσεχώς εάν θα κάνει την παραίτηση αποδεκτή.

Υπάρχουν έντονες διαμαρτυρίες, ιδίως από τουριστικές επιχειρήσεις, για το γεγονός ότι μέχρι αργά το μεσημέρι, τουλάχιστον, η Καλαμάτα έμεινε χωρίς νερό, ενώ στην πόλη υπήρχαν πολλοί επισκέπτες και μεγάλη κίνηση.
Ο Γιάννης Μπάκας, σε δηλώσεις που μας έκανε, τόνισε ότι κατανοεί απολύτως τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν, αναλαμβάνει την ευθύνη γι’ αυτό, ωστόσο υπογράμμισε ότι ήταν άκρως επείγουσα ανάγκη να εκτελεστούν τη συγκεκριμένη ημέρα οι εργασίες αντικατάστασης ενός σαθρού τμήματος του κεντρικού αγωγού ύδρευσης, κάτω από το Κάστρο της Καλαμάτας.
Ανά πάσα στιγμή υπήρχε σοβαρότατος κίνδυνος το συγκεκριμένο κομμάτι να σπάσει και τότε η Καλαμάτα θα έμενε χωρίς νερό όχι μόνο για ώρες αλλά για ημέρες ολόκληρες, τόνισε ο Γιάννης Μπάκας. Επιπροσθέτως, σημείωσε ότι, σε περίπτωση που γινόταν η ζημιά, θα κινδύνευαν οικίες και άλλες υποδομές κάτω από το Κάστρο.
Ως εκ τούτου, ο πρόεδρος του Συνδέσμου επέμεινε ότι θα ήταν εξαιρετικά επικίνδυνο να αναβληθεί για επόμενες ημέρες η αντικατάσταση του αγωγού, ενώ πρόσθεσε ότι το έργο δεν έγινε το προηγούμενο διάστημα λόγω του καιρού και των βροχοπτώσεων.
Τέλος, ο Γιάννης Μπάκας σχολίασε ότι η καρέκλα του προέδρου του Συνδέσμου Ύδρευσης είναι «ηλεκτρική», γιατί η κατάσταση του αγωγού είναι κάκιστη και ανά πάσα στιγμή μπορούν να προκληθούν πολύ σοβαρά προβλήματα, κάτι που θα αντιμετωπιστεί οριστικά με την κατασκευή καινούργιου αγωγού.
Σημειώνεται, ότι οι εργασίες για την αντικατάσταση του σαθρού τμήματος του αγωγού ξεκίνησαν αμέσως μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου προς την Κυριακή με σκοπό να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις έξι το πρωί. Ωστόσο, όλα πήγαν ανάποδα, το πρόβλημα ήταν ακόμη μεγαλύτερο από αυτό που είχαν υπολογίσει οι υπεύθυνοι, και γι’ αυτό οι εργασίες ολοκληρώθηκαν στις 12 το μεσημέρι. Τα πρώτα σπίτια της Καλαμάτας άρχισαν να παίρνουν νερό περίπου στις δύο μετά το μεσημέρι, ενώ στα τελευταία έφτασε στις επτά το βράδυ ή και αργότερα!
Στ.Μ.