Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2012 16:34

Ξεκίνησαν τα συσσίτια του Δήμου Καλαμάτας

Ξεκίνησαν τα συσσίτια του Δήμου Καλαμάτας

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΤΟ Α’ ΚΑΠΗ 
Φασολάδα, σπανακόριζο, αλλά και μακαρονάκι κοφτό με κοτόπουλο, περιελάμβανε το μενού του πρώτου συσσιτίου που προσέφερε το μεσημέρι ο Δήμος Καλαμάτας.
Τα συσσίτια ξεκίνησαν σήμερα λοιπόν, και θα προσφέρονται πέντε φορές την εβδομάδα, κάθε μεσημέρι, από το Α’ ΚΑΠΗ Καλαμάτας.
Το φαγητό αγοράζεται από το Δήμο, ενώ τρόφιμα, κυρίως φρούτα, τυρί και σαλατικά προσφέρουν χορηγοί. Το μαγείρεμα γίνεται από την 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος, αλλά και από τα μέλη του Α’ ΚΑΠΗ.

Οι άποροι άνθρωποι, που δικαιούνται συσσιτίου, έχουν καταγραφεί από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, τη Διεύθυνση Πρόνοιας και τον Φορέα Κοινωνικής Προστασίας και Αθλητισμού. Υπάρχουν και ορισμένα κατάκοιτα άτομα, στα οποία μεταφέρεται το φαγητό στο σπίτι, από εθελοντές δημοτικούς υπαλλήλους.
Το μεσημέρι έγινε αγιασμός από το Μητροπολίτη, για την έναρξη προσφοράς των συσσιτίων. Τόνισε, μάλιστα, ότι τα συσσίτια είναι «μια νέα κυψέλη αναψυχής, ώστε ο κόσμος που δοκιμάζεται από την κρίση, να βρει εδώ περιβάλλον θαλπωρής και φρέσκο φαγητό, κυρίως όμως να αισθάνεται ότι δεν είναι μόνος».
Ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, σημείωσε από την πλευρά του ότι, στόχος του Δήμου είναι να μην υπάρχει κανένας κάτοικος της πόλης χωρίς ένα πιάτο φαγητό. Μάλιστα, τόνισε ότι «δεν χάθηκε ο κόσμος εάν δεν κάνουμε κάποιο έργο προκειμένου να βοηθήσουμε τον κόσμο», ενώ πρόσθεσε ότι δικαίωμα στο συσσίτιο έχουν όλοι οι άποροι, «ανεξαρτήτως φυλής και Θεού στον οποίο πιστεύει καθένας».
Τέλος, ο δήμαρχος ευχαρίστησε θερμά όλους όσοι βοηθούν για την παροχή των συσσιτίων.
Στ.Μ.