Δευτέρα, 08 Απριλίου 2013 16:00

Παράταση δύο μηνών ζητάει ο εργολάβος της ανάπλασης της κεντρικής πλατείας

Ο άμισθος αντιδήμαρχος Καλαμάτας, υπεύθυνος για τα νέα έργα, Δημήτρης Δημόπουλος Ο άμισθος αντιδήμαρχος Καλαμάτας, υπεύθυνος για τα νέα έργα, Δημήτρης Δημόπουλος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΓΡΑΝΙΤΗ
Δύο μήνες παράταση έχει ζητήσει από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου ο εργολάβος που κάνει την ανάπλαση της κεντρικής πλατείας Καλαμάτας. Πάντως οι βασικές εργασίες έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί…

Όπως μας ενημέρωσε ο άμισθος αντιδήμαρχος Δημήτρης Δημόπουλος, που έχει την ευθύνη των νέων έργων, οι εκκρεμότητες στην κεντρική πλατεία δεν είναι πολλές. Το κύριο ζήτημα αυτή τη στιγμή είπε ότι είναι η σύνδεση του έργου με τη ΔΕΗ, ώστε να ηλεκτροφωτιστεί ολόκληρη η πλατεία και να λειτουργήσει και το καινούργιο σιντριβάνι. Εκτίμησε ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχει κλείσει αυτό το θέμα.
Οι υπολειπόμενες εργασίες αφορούν κυρίως την προμήθεια και εγκατάσταση του αστικού εξοπλισμού, όπως τα περίπου 45 παγκάκια που περιγράφει η μελέτη κ.ά.
Επίσης ο κ. Δημόπουλος σημείωσε ότι εξετάζεται από το Δήμο να ανατεθεί στον εργολάβο μια πρόσθετη εργασία, η αδιαβροχοποίηση του γρανίτη, ώστε αυτό το υλικό να διατηρείται καθαρό για να αναδεικνύεται η αξία του.
Στο έργο της πλατείας αναφέρθηκε νωρίτερα και ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, που σημείωσε ότι ξεκίνησε ο εργολάβος να απομακρύνει τα υλικά του από το έργο, ώστε να αποδοθεί το σύνολο της πλατείας στον κόσμο.
Στ.Μ.