Τετάρτη, 29 Φεβρουαρίου 2012 02:03

Αιτήματα στο δήμαρχο από Μπρεδήμα, Μπεχράκη, Φωτέα

Αιτήματα στο δήμαρχο από Μπρεδήμα, Μπεχράκη, Φωτέα

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΗΜΕΡΑ
Έναν άλλο τρόπο λειτουργίας των οργάνων του Δήμου, περισσότερο συμμετοχικό, με αναγνώριση του ρόλου της αντιπολίτευσης και με αποφάσεις που θα λαμβάνονται ύστερα από διαβούλευση και όχι εκ των προτέρων από τη διοίκηση, θα ζητήσουν σήμερα από το δήμαρχο Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, οι επικεφαλής των τριών από τις τέσσερις μειοψηφίες του Δημοτικού Συμβουλίου, οι Θόδωρος Μπρεδήμας, Σταμάτης Μπεχράκης και Νίκος Φωτέας.
Η συνάντηση με τον δήμαρχο θα γίνει στις 10.30 το πρωί, με πρωτοβουλία των εκπροσώπων των μειοψηφιών, οι οποίοι στη συνέχεια θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου.

Σημειώνεται ότι οι τρεις παρατάξεις της αντιπολίτευσης σε διάστημα μικρότερο του ενός μήνα αποχώρησαν δύο φορές από συνεδριάσεις  του Δημοτικού Συμβουλίου, διαμαρτυρόμενες για μη δημοκρατική λειτουργία της δημοτικής αρχής και του Σώματος. Την πρόθεσή τους να αποχωρήσουν από το προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου, εφόσον δεν αλλάξει ο τρόπος λειτουργίας του προέδρου, Ανδρέα Γουρδέα, έχουν ανακοινώσει ο αντιπρόεδρος Κώστας Ανδρεάκος και ο γραμματέας Γιάννης Γκλεγκλές.
Επιπλέον οι επικεφαλής των τριών παρατάξεων θα θέσουν στο δήμαρχο και το σοβαρό πρόβλημα που προέκυψε την Κυριακή, από τη διακοπή της υδροδότησης της πόλης λόγω εργασιών στον κεντρικό αγωγό ύδρευσης.
Σε δελτίο τύπου που υπογράφουν οι Θόδωρος Μπρεδήμας, Σταμάτης Μπεχράκης και Νίκος Φωτέας, για το σημερινό ραντεβού με το δήμαρχο, τονίζονται τα εξής: «Συζήτηση με το δήμαρχο θα έχουν οι επικεφαλής των μειοψηφιών των δημοτικών παρατάξεων για να εκφράσουν την έντονη αντίδρασή τους για την υποβάθμιση της λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου και των άλλων συλλογικών οργάνων του Δήμου, καθώς και τα προβλήματα που απορρέουν από αυτές τις δυσλειτουργίες. Επίσης, στη συνάντηση θα τεθούν και οι αντιδράσεις που δημιουργήθηκαν από την άκαιρα προγραμματισμένη διακοπή της υδροδότησης της πόλης σε ημέρα εορταστικού τριημέρου, γεγονός που επηρέασε αρνητικά την τουριστική κίνηση της πόλης».
Η τέταρτη παράταξη της αντιπολίτευσης που δεν συμμετέχει σε αυτή την πρωτοβουλία των τριών μειοψηφιών είναι η «Λαϊκή Συσπείρωση».