Παρασκευή, 19 Απριλίου 2013 16:51

Εξομαλύνεται η κατάσταση στη Β’ Παθολογική του Νοσοκομείου Καλαμάτας

ΚΑΘΗΣΥΧΑΣΤΙΚΟΣ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ
Προς εξομάλυνση οδηγείται η κατάσταση στη Β’ Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Καλαμάτας, η οποία είχε φτάσει να λειτουργεί με μόλις μία γιατρό! Η ίδια κινδύνευε να καταρρεύσει, ενώ έμπαινε σε «υπέρμετρη διακινδύνευση» η κατάσταση των ασθενών…

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα ο διοικητής του Νοσοκομείου, Γιώργος Μπέζος, ρωτήθηκε για το συγκεκριμένο θέμα και απάντησε ότι αφενός ο αναπληρωτής διευθυντής της Β’ Παθολογικής, Σταύρος Τσιμικλής, ανακάλεσε την παραίτησή του, αφετέρου η διευθύντρια της κλινικής επιστρέφει τις επόμενες ημέρες από την αναρρωτική της άδεια, ενώ θα προσληφθεί και ένας επικουρικός ιατρός, ειδικός παθολόγος με σύμβαση διάρκειας ενός χρόνου. Ο κ. Μπέζος τόνισε ότι σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα της Β΄ Παθολογικής λύνεται με τις συγκεκριμένες εξελίξεις, ενώ εξέφρασε δημόσια τις ευχαριστίες του προς τον κ. Τσιμικλή για την ανάκληση της παραίτησής του, σημειώνοντας επίσης ότι η προσφορά του είναι καταγεγραμμένη.
Αναφερόμενος γενικότερα στο ζήτημα των κενών στο ιατρικό προσωπικό ο κ. Μπέζος υπογράμμισε ότι πρέπει το συντομότερο να αποδεσμευτεί η δημόσια υγεία από τη μνημονιακή απαγόρευση προσλήψεων, διαφορετικά τόνισε ότι το πρόβλημα θα γίνει σοβαρότερο όσο θα συνταξιοδοτούνται και θα αποχωρούν γιατροί.
Σημείωσε μάλιστα ότι θα δημιουργηθεί πρόβλημα και με τη λειτουργία του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού που έχει προμηθευτεί το Νοσοκομείο, διαβεβαιώνοντας πάντως ότι ο εξοπλισμός αυτός προς το παρόν λειτουργεί κανονικά από το υπάρχον προσωπικό.
Επιπλέον ο κ. Μπέζος σημείωσε ότι το ζήτημα των προσλήψεων είναι στις ευθύνες και αρμοδιότητες του υπουργείου και όχι της διοίκησης του Νοσοκομείου. Η διοίκηση τόνισε ότι πιέζει συνεχώς ώστε να καλυφθούν τα κενά, ενώ επεσήμανε ότι οι προηγούμενες διοικήσεις έκαναν καλή δουλειά στο συγκεκριμένο τομέα, σε σύγκριση με άλλα νοσοκομεία, καθώς μέχρι το 2010, οπότε απαγορεύτηκαν οι προσλήψεις, το Νοσοκομείο Καλαμάτας απέκτησε 23 καινούργιους μόνιμους γιατρούς.
Στ.Μ.