Τρίτη, 23 Απριλίου 2013 20:50

Με μόνο δύο εταιρίες συνεχίζεται ο διαγωνισμός για την επέκταση του Βιολογικού της Καλαμάτας

ΕΚΤΟΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΔΥΟ
Την άγουσα πήρε μία ακόμη εταιρία από το διαγωνισμό για την αναβάθμιση και επέκταση του Βιολογικού Καθαρισμού, ο οποίος μπαίνει στην τελευταία φάση του με μόνο δύο εταιρίες…

Οι εταιρίες που κατέθεσαν προσφορές για το έργο ήταν τέσσερις και στην κούρσα έχουν παραμείνει οι δύο. Ειδικότερα, κατά την πρώτη φάση του διαγωνισμού, την εξέταση των δικαιολογητικών δηλαδή, απορρίφθηκε η προσφορά της Envitec Α.Ε.
Ακολούθησε η αξιολόγηση των τεχνικών προσφορών των τριών εταιριών που συνέχισαν, της Γκολιόπουλος ΑΤΕ, της Μεσόγειος Α.Ε. και της ΕΓΝΩΝ ΑΤΕ. Στην αξιολόγηση αυτή την υψηλότερη βαθμολογία από την Επιτροπή Διαγωνισμού πήρε η Μεσόγειος Α.Ε. και δεύτερη ήρθε η ΕΓΝΩΝ ΑΤΕ, ενώ η Γκολιόπουλος ΑΤΕ σε ένα από τα κριτήρια έλαβε βαθμολογία κάτω της βάσης, γεγονός που στερεί από τη συγκεκριμένη εταιρία να μπει στην τελική φάση του διαγωνισμού, που είναι η αξιολόγηση των οικονομικών προσφορών.
Χθες το βράδυ το Διοικητικό Συμβούλιο ενέκρινε κατά πλειοψηφία την εισήγηση της Επιτροπής Διαγωνισμού, οπότε ξεκινάει πλέον η τελευταία φάση με τις δύο εταιρίες που παραμένουν στην κούρσα.
Εκτιμάται ότι ανάδοχος του έργου, που θα γίνει με το σύστημα μελέτη-κατασκευή, θα υπάρχει μέσα στο Μάιο, ενώ από τη ΔΕΥΑΚ θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια ώστε η σύμβαση να υπογραφεί μέσα στον Ιούνιο και να ξεκινήσει η εκτέλεση του έργου, δεδομένου ότι επείγει να γίνουν απορροφήσεις. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, Ανδρέας Καραγιάννης, ήδη έχουν σταλεί χρήματα για το έργο, παρ’ότι δεν υπάρχει καν ανάδοχος ακόμη!
Ο προϋπολογισμός του έργου ανέχεται στα 4.260.000 ευρώ.
Στ.Μ.