Τετάρτη, 24 Απριλίου 2013 18:45

Οι οικονομικοί εισαγγελείς στέλνουν στη Βουλή δικογραφία κατά του Δημήτρη Κουσελά

Οι οικονομικοί εισαγγελείς στέλνουν στη Βουλή δικογραφία κατά του Δημήτρη Κουσελά

ΖΗΜΙΑ ΥΨΟΥΣ 30.000.000 ΕΥΡΩ
Δικογραφία κατά του Δημήτρη Κουσελά, πρώην υφυπουργού Οικονομικών και βουλευτή Μεσσηνίας, διαβιβάζεται στη Βουλή. Καταγγέλλεται ότι παρενέβη ώστε να «παγώσει» έλεγχος σε βάρος εταιρίας πετρελαιαγωγού, με αποτέλεσμα να υποστεί ζημιά το Ελληνικό Δημόσιο ύψους 30.000.000 ευρώ περίπου…

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Δημήτρη Δαμιανού στην ιστοσελίδα του ΣΚΑΙ, ο Δημήτρης Κουσελάς φέρεται να αιτήθηκε το «πάγωμα» της επιβολής προστίμων σε εταιρεία πετρελαιαγωγού, ενόψει της ψήφισης σχετικής τροπολογίας, μετά την οποία τελικά επιστράφηκαν 5.700.000 ευρώ στην εταιρεία και διαγράφηκε η υπόλοιπη οφειλή.
Στο δημοσίευμα σημειώνεται: «Στη Βουλή διαβιβάζουν οι Οικονομικοί Εισαγγελείς δικογραφία σε βάρος του πρώην υφυπουργού Οικονομικών Δημήτρη Κουσελά, που περιλαμβάνει καταγγελίες πώς παρενέβη ώστε να «παγώσει» έλεγχος σε βάρος εταιρείας πετρελαιαγωγού για μεταφορά πετρελαίου από τη Θεσσαλονίκη στα Σκόπια.
Η εν λόγω εταιρεία, στην οποία μετέχουν τα Ελληνικά Πετρέλαια, κατέθεσε αίτηση επιστροφής ΦΠΑ, όμως κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι όχι μόνο δεν δικαιούταν επιστροφή, αλλά ότι όφειλε να πληρώσει 5,7 εκατομμύρια ευρώ για το 2005, τα οποία και έχει καταβάλει, και ακόμα 25 εκατομμύρια ευρώ για την περίοδο 2006-2010.
Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο κ. Κουσελάς φέρεται να αιτήθηκε το «πάγωμα» της επιβολής των προστίμων, ενόψει της ψήφισης σχετικής τροπολογίας, μετά την οποία τελικά επιστράφηκαν τα 5,7 εκατ. στην εταιρεία, και διαγράφηκε η υπόλοιπη οφειλή.
Η ζημία του Δημοσίου υπολογίζεται από τους Οικονομικούς Εισαγγελείς περίπου στα 30 εκατομμύρια ευρώ".