Πέμπτη, 25 Απριλίου 2013 20:05

Τι παίρνει το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Καλαμάτας από το κρατικό Λιμενικό Ταμείο

Σταύρος Παπαχρήστου και Γιάννης Μανδηλάρης Σταύρος Παπαχρήστου και Γιάννης Μανδηλάρης

ΠΑΡΑΔΟΣΗ-ΠΑΡΑΛΑΒΗ
Τον κατάλογο με τα περιουσιακά στοιχεία του Λιμενικού Ταμείου που μεταβιβάζονται στο νεοσυσταθέν Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο παρέδωσε σήμερα ο Σταύρος Παπαχρήστου στον Γιάννη Μανδηλάρη…

Πλέον είναι θέμα ημερών η ενεργοποίηση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας, όπως και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύλου-Νέστορος, ενώ το κρατικό Λιμενικό Ταμείο θα συνεχίσει να έχει την ευθύνη για μόνο για τις λιμενικές εγκαταστάσεις των Δήμων που δεν έχουν συστήσει αντίστοιχο δημοτικό νομικό πρόσωπο.
Ο πρόεδρος του κρατικού Λιμενικού Ταμείου, Σταύρος Παπαχρήστου παρέδωσε υπογεγραμμένο στον πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, Γιάννη Μανδηλάρη, το πρωτόκολλο παράδοσης-παραλαβής των περιουσιακών στοιχείων.
Για να ενεργοποιηθεί το Δημοτικό Λιμενικού Ταμείο αυτό που απομένει είναι να εκδοθεί Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Εσωτερικών και Ναυτιλίας, για την κατανομή του προσωπικού στο κρατικό και τα δύο Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία.
Αυτά που παίρνει το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Καλαμάτας από το κρατικό Λιμενικό Ταμείο είναι: Κτήριο ιδιοκτησίας Λιμενικού Ταμείου όπου στεγάζονται α) τα γραφεία του Λιμενικού Ταμείου,  στον α’ και β’ όροφο του κτηρίου, β) τρία γραφεία στο ισόγειο του κτηρίου τα οποία μισθώνονται, καθώς και γ) ισόγειο κατάστημα, μισθωμένο ως κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Κτήριο μισθωμένο ως κατάστημα ψιλικών ειδών-περίπτερο, στη νοτιοδυτική γωνία του πάρκου του Λιμενικού Ταμείου. Γεφυροπλάστιγγα. Κτήριο τουαλετών στο πάρκο του Λιμενικού Ταμείου. Αίθουσα επιβατών (λυόμενο). Τρία ακίνητα (φυλάκια) που μισθώνονται ως περίπτερα-καταστήματα ψιλικών στην προκυμαία λιμένα Καλαμάτας. Δύο ακίνητα (φυλάκια, στη δυτική προκυμαία και στην ανατολική περίφραξη του λιμανιού). Οικίσκος παλλιροιογράφου. Αυτοκινούμενος γερανός COLES (ακινητοποιημένος στη δυτική προκυμαία του λιμανιού). Γερανός Liebherr LG 1200. Περονοφόρο όχημα (κλαρκ) Hyster. Περονοφόρο όχημα (κλαρκ) Mitsubichi. Φορτηγό αυτοκίνητο Seat Terra. Φορτηγό αυτοκίνητο Opel Campo.
Στ.Μ.