Πέμπτη, 02 Μαϊος 2013 17:54

Αναφορές Μπρεδήμα για άτομα που δεν εξυπηρετήθηκαν από το Κοινωνικό Παντοπωλείο

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΣΣΙΤΙΑ
Παράπονα αναξιοπαθούντων ότι βρήκαν σήμερα την πόρτα του Δημοτικού Παντοπωλείου κλειστή, μετέφερε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Θόδωρος Μπρεδήμας. Η δημοτική αρχή, από την πλευρά της, τονίζει ότι βοηθάει, αθόρυβα, με το δημοτικό συσσίτιο…

Ο Θόδωρος Μπρεδήμας δήλωσε πως επισκέφθηκε το πρωί το Δημοτικό Παντοπωλείο, το οποίο τα είδη που ήταν να προσφέρει σήμερα τα πρόσφερε χθες, λόγω της Μεγάλης Εβδομάδας. Ο επικεφαλής της μείζονος δήλωσε όμως ότι βρήκε έξω από το Παντοπωλείο κάποιους ανθρώπους να περιμένουν, που του είπαν ότι δεν αιτούνται «πασχαλινό αρνί αλλά έστω και ένα πακέτο μακαρόνια, ένα κουτί γάλα, λίγο ρύζι, έστω λίγο ψωμί…». Όμως ο κ. Μπρεδήμας σημείωσε ότι οι συγκεκριμένοι «θα μείνουν, ενδεχομένως, εκτός νυμφώνος».
Ακόμη τόνισε ότι το Παντοπωλείο λειτουργεί λειτουργεί κατά τρόπο γραφειοκρατικό και μονοπαραταξιακό και ζήτησε να γίνει σύσκεψη για το θέμα μετά το Πάσχα. Είπε χαρακτηριστικά: «Δεδομένων των προβλημάτων και των έντονων διαμαρτυριών των απόρων συνδημοτών μας –τα ονόματα των οποίων έχουμε κρατήσει- ζητάμε από τη δημοτική αρχή όπως: Αμέσως μετά τις εορτές πραγματοποιηθεί ευρύτατη σύσκεψη στο Δήμο με τη συμμετοχή όλων των δημοτικών παρατάξεων, της διοίκησης του δημοτικού-κοινωνικού παντοπωλείου αλλά και της κοινωνικής πρόνοιας και των κοινωνικών λειτουργών, για την αντιμετώπιση των επειγόντων προβλημάτων, άλλως, εάν εξακολουθήσει να τα αντιμετωπίζει κατά τρόπον γραφειοκρατικών και μονοπαραταξιακό θα καταγγείλουμε τη στείρα τακτική της ενώπιον του λαού της Καλαμάτας».
Πάντως ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας διευκρίνισε: «Ανεξάρτητα από το σημερινό θέαμα της προσέλευσης φτωχών ανθρώπων στις ουσιαστικά κλειστές θύρες του κοινωνικού-δημοτικού παντοπωλείου, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι το έργο των εθελοντών είναι άξιο και επαινετό, διότι διαθέτουν αρκετό χρόνο για την εξυπηρέτηση των απόρων συνδημοτών μας. Όμως οι ανάγκες των απόρων συνδημοτών μας ξεπερνάνε τα όρια της μεγάλης προσφοράς».
Από την πλευρά της η δημοτική αρχή, σε ό,τι αφορά τα συσσίτια, σημειώνει σε ανακοίνωσή της: «Καθ’ όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα, ο Δήμος Καλαμάτας προσέφερε και θα συνεχίσει να προσφέρει μαγειρεμένο φαγητό σε οικονομικώς αδύνατους συμπολίτες μας μέσω του Δημοτικού Συσσιτίου, το οποίο λειτουργεί αθόρυβα και με επιτυχία πάνω από ένα χρόνο.
Εν όψει των αγίων ημερών του Πάσχα, έγινε προσπάθεια συντονισμού για να μη λείψει τίποτε από τους δικαιούχους. Το μεσημέρι της Μεγάλης Τρίτης, για πολλοστή φορά, ο Σύλλογος Κυριών Καλαμάτας συνέδραμε την προσπάθεια του Δήμου, προσφέροντας τσουρέκια, κουλούρια, αυγά και άλλα αναγκαία είδη για το πασχαλινό τραπέζι. Με το σημερινό Συσσίτιο, μοιράστηκαν διατηρήσιμα τρόφιμα και είδη ατομικής υγιεινής, τα οποία προσέφεραν συμπολίτες μας κατόπιν εκστρατείας που διοργάνωσαν ραδιοφωνικοί σταθμοί της Καλαμάτας.
Ο Δήμος έχει φροντίσει για την παρασκευή φαγητού που θα δοθεί μέσω του Συσσιτίου και τη Μεγάλη Παρασκευή και το Μεγάλο Σάββατο. Ανήμερα δε το Πάσχα, θα διανεμηθεί αρνί με πατάτες, προσφορά του Καλαματιανού κρεοπώλη Γιώργου Κουταβά. Ο κ. Κουταβάς επανειλημμένως έχει προσφέρει κρέατα στο Δημοτικό Συσσίτιο.
Προς όλους όσοι βοηθούν με προσφορά ειδών και εθελοντική εργασία για το Δημοτικό Συσσίτιο, εκφράζονται από το Δήμαρχο, την αρμόδια Αντιδήμαρχο και τις Υπηρεσίες του Δήμου ΘΕΡΜΕΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ».
Στ.Μ.