Τετάρτη, 08 Μαϊος 2013 15:49

Ανάπλαση στην Ανάσταση προπομπός για την πεζοδρόμηση της Ναυαρίνου

Ανάπλαση στην Ανάσταση προπομπός για την πεζοδρόμηση της Ναυαρίνου

ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ Η ΜΕΛΕΤΗ
«Πέρασε» νωρίτερα το μεσημέρι, από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Καλαμάτας, η μελέτη ανάπλασης στην περιοχή της εκκλησίας της Ανάστασης. Ο Ανδρέας Καραγιάννης είπε ότι πρόκειται για ένα βήμα προς την πεζοδρόμηση της παραλιακής οδού Ναυαρίνου…

Ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας, Γιάννης Χριστόπουλος, είπε ότι η ανάπλαση στην Ανάσταση αποτελεί μια ακόμη αποσπασματική παρέμβαση στην Παραλία, που αντί να επιλύσει το πρόβλημα του υπέρμετρου κυκλοφοριακού φόρτου στη Ναυαρίνου θα το εντείνει.
Ο πρόεδρος της επιτροπής, αντιδήμαρχος Δημήτρης Δημόπουλος, υποστήριξε ότι στη μελέτη υπάρχει πρόνοια για τη μείωση της ταχύτητας κίνησης των αυτοκινήτων, καθώς θα ανυψωθεί το κατάστρωμα της Ναυαρίνου κατά 7,5 εκατοστά.
Ο Ανδρέας Καραγιάννης, πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, είπε ότι η ανάπλαση στην Ανάσταση, με την ανάπλαση που επίσης προωθείται στην περιοχή του προλιμένα (από Ναυτικό Όμιλο έως Κοιλάκου), εντάσσονται στη φιλοσοφία της μεγάλης μελέτης ανάπλασης της παραλιακής ζώνης και θα οδηγήσουν προοπτικά στην πεζοδρόμηση της Ναυαρίνου.
Τη μελέτη έχουν συντάξει τα γραφεία Γ. Κυριακόπουλου, Εμμ. Κλαμπατσέα, Ντονατέλας Κυριακοπούλου, Αγλαΐας Νικολακοπούλου Ο.Ε., Άπεργον Αρχιτεκτονικές Μελέτες Ο.Ε.
Ο προϋπολογισμός των έργων ανέρχεται στα 428.766 ευρώ και η δημοτική αρχή επιδιώκει να εντάξει το έργο στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Ο σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Κώστας Μιχαλόπουλος, ζήτησε το έργο να γίνει από δημόσιο φορέα και όχι ιδιώτη εργολάβο, ενώ κατέθεσε τη διαφωνία του και για το γεγονός ότι η μελέτη έγινε από ιδιωτικά γραφεία και όχι από το Δήμο.
Σύμφωνα με τη μελέτη, ο χώρος γύρω από την εκκλησία θα καλυφθεί με τσιμεντόπλακες γκρι χρώματος, με λωρίδες από λευκό μάρμαρο Καβάλας. Στο προαύλιο της εκκλησίας προβλέπεται ελεγχόμενη είσοδος αυτοκινήτων από την οδό Ναυαρίνου και έξοδος από τη βορεινή πλευρά.
Στ.Μ.