Τρίτη, 14 Μαϊος 2013 01:43

Απόψε αποφασίζουν οι καθηγητές της Μεσσηνίας για τις κινητοποιήσεις τους

Απόψε αποφασίζουν οι καθηγητές της Μεσσηνίας για τις κινητοποιήσεις τους

ΕΝΩΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΧΘΕΣ
Το βράδυ, σε έκτακτη Γενική Συνέλευση, θα αποφασίσουν οι καθηγητές της Μεσσηνίας εάν θα απεργήσουν κατά την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων. Χθες το απόγευμα πραγματοποιήθηκε σχετικά μεγάλο συλλαλητήριο στην Καλαμάτα, στο οποίο συναντήθηκαν εργατικά μπλοκ που είχαν να συναντηθούν χρόνια…

Ήταν το συλλαλητήριο της Α’ ΕΛΜΕ, στο οποίο συμμετείχε το ΠΑΜΕ, μπλοκ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της Ανοιχτής Συνέλευσης, εκπαιδευτικοί και συνδικαλιστές που πρόσκεινται στο ΣΥΡΙΖΑ, προέρχονται από τη Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και άλλους σχηματισμούς.
Όλοι οι ομιλητές καταδίκασαν το μέτρο της επιστράτευσης των καθηγητών ως αυταρχικό, ενώ από τους συγκεντρωμένους ακούστηκαν γιουχαΐσματα όταν ανακοινώθηκε ότι η ΑΔΕΔΥ προκήρυξε για σήμερα 24ωρη απεργία συμπαράστασης στους εκπαιδευτικούς. Η ΟΛΜΕ ζητούσε η απεργία να γίνει κατά την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων.
Μίλησαν ο πρόεδρος της Α’ ΕΛΜΕ, Βασίλης Γεωργιόπουλος, ο γραμματέας Σωτήρης Ξανθάκης, το μέλος του Δ.Σ. Γιώργος Μπαρδαμάσκος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας Χρήστος Μπένος, ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Χρήστος Σταθόπουλος.
Σήμερα, στο πλαίσιο της απεργίας της ΑΔΕΔΥ, το ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στην  πλατεία 23ης Μαρτίου στις 10:30 το πρωί, ενώ έχει καλέσει την Α’ ΕΛΜΕ να πραγματοποιήσει και νέο συλλαλητήριο.
Στις 7:30 το βράδυ, στο 3ο Γενικό Λύκειο θα πραγματοποιηθεί η έκτακτη Γενική Συνέλευση της Α’ ΕΛΜΕ, όπου η εισήγηση προς τα μέλη είναι η υπερψήφιση των προτάσεων της ΟΛΜΕ για κινητοποιήσεις κατά τις πανελλαδικές εξετάσεις.