Τετάρτη, 15 Μαϊος 2013 20:01

Ευχαριστημένος ο Σωτ. Τσώνης για την υπογραφή της εθνικής συλλογικής σύμβασης

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Ικανοποιημένος αλλά χωρίς να πανηγυρίζει ήταν σήμερα ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, Σωτήρης Τσώνης. «Σίγουρα είναι ένα καλό βήμα» είπε για τη νέα εθνική συλλογική σύμβαση εργασίας, που διασφαλίζει την καταβολή του επιδόματος γάμου, ύψους 10%...

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου υπογράμμισε ότι το επίδομα γάμου είναι υποχρεωμένοι να καταβάλλουν όλοι οι εργοδότες, διότι αυτό εντάχθηκε στους θεσμικούς όρους της νέας σύμβασης, οι οποίοι έχουν καθολική εφαρμογή.
Ο κ. Τσώνης σημείωσε ότι η ΓΣΕΕ συνέβαλε ώστε να διασωθεί το επίδομα γάμου και να υπογραφεί η νέα εθνική συλλογική σύμβασης που τόνισε ότι ήταν ζήτημα υψίστης σημασίας.
Όπως πρόσθεσε, οι επόμενοι βασικοί στόχοι της ΓΣΕΕ είναι να αυξηθεί και πάλι η μετενέργεια των συμβάσεων εργασίας στους έξι μήνες από τους τρεις και να επανέλθει η μεσολάβηση και η διαιτησία μεταξύ εργαζομένων και εργοδοτών.
Κατά τα άλλα ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου ήταν επικριτικός για το Σύνδεσμο Ελλήνων Βιομηχάνων, τονίζοντας ότι ανταποκρίθηκε στο ρόλο που οφείλει να έχει, ενώ γενικότερα για τον ΣΕΒ σημείωσε ότι δεν έχει παραγωγική συμβολή στην εθνική οικονομία και αντίθετα επικεντρώνεται στις συμβάσεις με το δημόσιο.
Στ.Μ.