Πέμπτη, 01 Μαρτίου 2012 17:40

Ηθικό «φάουλ» η επιλογή του δημάρχου για τη νέα διευθύντρια της Πολεοδομίας

Ηθικό «φάουλ» η επιλογή του δημάρχου για τη νέα διευθύντρια της Πολεοδομίας

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΑΝ ΦΩΤΕΑΣ-ΜΠΕΧΡΑΚΗΣ 
«Το νόμιμο δεν είναι πάντα και ηθικό», τόνισε το μεσημέρι ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πρωτοπορία», Νίκος Φωτέας, που έβαλε θέμα ηθικής τάξης για την επιλογή του δημάρχου, Παναγιώτη Νίκα, να ορίσει διευθύντρια στην Πολεοδομία την Παναγιώτα Κουράκλη.
Ο Νίκος Φωτέας υποστήριξε ότι υπάρχει θέμα, «λόγω της συγγενικής σχέσης της κ. Κουράκλη με άνθρωπο που σχετίζεται με την Υπηρεσία, για ζητήματα που έχουν να κάνουν με το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο». Πρόσθεσε ότι «ελπίζουμε να μην έχουμε σχέσεις αλληλεξάρτησης μεταξύ του ελεγκτή και του ελεγχόμενου. Ελπίζουμε ότι οι επιλογές του κ. δημάρχου θα τον δικαιώσουν, προς όφελος της εύρυθμης λειτουργίας των Υπηρεσιών».

Ενστάσεις εξέφρασε και ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δίκτυο», Σταμάτης Μπεχράκης, που σημείωσε ότι η Σταυρούλα Αγρίου πληροφορήθηκε από το διαδίκτυο την αντικατάστασή της στη Διεύθυνση Πολεοδομίας, «χωρίς να προηγηθεί καμία επαφή με το δήμαρχο, ο οποίος, ωστόσο, επανειλημμένως στο παρελθόν την είχε επαινέσει για το έργο της»!
Ο κ. Μπεχράκης χαρακτήρισε «αιφνιδιαστική» την αντικατάσταση της διευθύντριας Πολεοδομίας και αναρωτήθηκε, γιατί ο δήμαρχος δεν ανέμενε δύο μήνες, ώστε να συγκροτηθεί το Υπηρεσιακό Συμβούλιο, να επιλέξει σύμφωνα με το νόμο τους διευθυντές και να κάνει στη συνέχεια ο ίδιος τον ορισμό.
Επιπλέον, ο επικεφαλής του «Δικτύου» σημείωσε ότι δεν αφέθηκε κανένα περιθώριο στην κ. Αγρίου, προκειμένου να διεκπεραιώσει τις σοβαρές εκκρεμότητες της Πολεοδομίας, κάτι που ανέφερε ότι «μας αφήνει ερωτήματα και πρέπει να διερευνηθεί». Πάντως, διευκρίνισε ότι η παράταξή του αναγνωρίζει τις ικανότητες και την αξία της νέας διευθύντριας Πολεοδομίας.
Στ.Μ.