Δευτέρα, 20 Μαϊος 2013 09:08

Το ΠΑΜΕ Μεσσηνίας απαντά στον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου για τη νέα σύμβαση

ΠΙΚΕΤΟΦΟΡΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ
Η νέα εθνική συλλογική σύμβαση εργασίας στην ουσία νομιμοποίησε την επίθεση στα εργατικά δικαιώματα, υποστηρίζει το ΠΑΜΕ, απαντώντας στον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, Σωτήρη Τσώνη, που, αντίθετα, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη νέα σύμβαση…

Η γραμματεία του ΠΑΜΕ Μεσσηνίας χαρακτηρίζει ως στάχτη στα μάτια των εργαζομένων τα περί διατήρησης του επιδόματος γάμου και σημειώνει ότι την ώρα των πανηγυρισμών για τη νέα σύμβαση πέρναγαν και νέα μέτρα κατά της κοινωνικής ασφάλισης των εργαζομένων. Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους σε πικετοφορία, την Πέμπτη το απόγευμα στην Καλαμάτα, για τις συντάξεις και την κοινωνική ασφάλιση.
Ειδικότερα, το ΠΑΜΕ σε απάντησή του για τις δηλώσεις του προέδρου του Εργατικού Κέντρου σημειώνει: «Ο πρόεδρος  του εργατικού  κέντρου Καλαμάτας σε δηλώσεις του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης  φάνηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από το γεγονός ότι υπογράφτηκε  η  Εθνική Συλλογική Σύμβαση εργασίας  και εστίασε  στο γεγονός ότι  οι εργαζόμενοι  διατήρησαν το επίδομα γάμου.
Δεν μας προξενεί  καμία εντύπωση το γεγονός, έχουν άλλωστε  συνηθίσει να βαφτίζουν το ξεπούλημα όλων το κατακτήσεων μας νίκη του κινήματος.
Στην πράξη νομιμοποίησε την επίθεση στα εργατικά δικαιώματα, θυσιάζοντας τα συμφέροντα της εργατικής τάξης στη λογική της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων και υπόσκαψε την αγωνιστική διεκδίκηση και την οργάνωση της πάλης για την αποτροπή νέων χειρότερων μέτρων.
Ο ίδιος που πανηγυρίζει σήμερα για την υπογραφή της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, είναι εκείνος πού μετά από επιμονή του ΠΑΜΕ ψήφισε σε συνεδρίαση του εργατικού κέντρου επί λέξη:
ΤΑ ΚΑΤΩΤΕΡΑ ΟΡΙΑ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΗΜΕΡΟΜΗΣΘΙΩΝ ΕΠΑΝΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ 1/1/2013 ΣΕ 33,54 ΕΥΡΩ ΤΟ ΗΜΕΡΟΜΙΣΘΙΟ και 751,41 ΕΥΡΩ Ο ΜΗΝΙΑΙΟΣ ΜΙΣΘΟΣ. ΤΑ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΑ ΧΡΟΝΟΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ (ΓΑΜΟΥ, ΤΕΚΝΩΝ, ΣΠΟΥΔΩΝ, ΑΔΕΙΑΣ, ΔΩΡΩΝ, ΚΛΠ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝΤΑΙ.  ΤΑ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΚΑΤΩΤΕΡΑ ΟΡΙΑ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΗΜΕΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΤΟΣΟ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 25 ΕΤΩΝ  ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΥΟΜΑΝΟΥΣ  ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΕΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ 15Ο ΕΤΟΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΤΟΥΣ.
Τι λένε οι υπόλοιποι συγκάτοικοι του μαγαζιού, όπως αποκάλεσε το εργατικό κέντρο ο Τσώνης  στην πρόσφατη γενική συνέλευση των αντιπροσώπων;  {ΠΑΣΚΕ-ΠΑΣΟΚ, ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ-ΣΥΡΙΖΑ).
ΕΜΕΙΣ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΜΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ.
ΕΜΕΙΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ
ΑΥΤΟΙ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ  ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ.
Οι εργαζόμενοι πρέπει να δώσουν απάντηση σε αυτό το καθεστώς σύγχρονης δουλείας, που θέλουν να επιβάλουν η κυβέρνηση, ο ΣΕΒ και οι μεγαλοεπιχειρηματίες. Να απαντήσουν με οργάνωση, αλληλεγγύη και δυνάμωμα της ταξικής πάλης κατά κλάδο, εργοστάσιο, τόπο δουλειάς, να πυκνώσουν τις γραμμές των σωματείων και να απαλλαγούν από τις συμβιβασμένες ηγεσίες στο συνδικαλιστικό κίνημα.
«Πανηγυρίζοντας» για τη «διάσωση» του επιδόματος γάμου, η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ επιδιώκει να ρίξει στάχτη στα μάτια των εργαζομένων και να κρύψει ότι και το συγκεκριμένο επίδομα παρασύρεται από τη σφαγή του κατώτατου μισθού. Εξίσου ισχυρό πλήγμα δέχονται, άλλωστε, και μια σειρά άλλα επιδόματα και κατακτήσεις των εργαζομένων που προβλέπονται στις Κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, για πολλές εκ των οποίων έληξε και η μετενέργεια.
Κάνουν γαργάρα και προσπαθούν σε συνεργασία με την τρικομματική τους  κυβέρνηση να αποκρύψουν την ψήφιση των πρόσφατων νέων μέτρων πού έχει να κάνει με την διάλυση του ασφαλιστικού μας συστήματος. Από 1/5/2015
ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΝΑ ΚΙΝΗΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΤΩΝ  360 ΕΥΡΩ.  ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ, (ΑΡΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΣΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ), ΟΔΗΓΟΥΝ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΣΕ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ.
Καλούμε τους εργαζόμενους  να συμμετέχουν μαζικά στις πικετοφορίες που διοργανώνει  το ΠΑΜΕ για όλα τα παραπάνω την  Πέμπτη  23/5 και ωρα 19:00».