Παρασκευή, 31 Μαϊος 2013 18:46

Ηρεμία ζητά ο δήμαρχος ενώ φορείς οργανώνουν παρέμβαση για το χρυσαυγίτικο φεστιβάλ

Ηρεμία ζητά ο δήμαρχος ενώ φορείς οργανώνουν παρέμβαση για το χρυσαυγίτικο φεστιβάλ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ Δ.Σ.
Σωματεία, σύλλογοι και συλλογικότητες οργανώνουν την παρουσία τους στην προσεχή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου το Σώμα θα κληθεί να εκφράσει την αντίθεσή του στο φεστιβάλ που διοργανώνει η Χρυσή Αυγή. Ο δήμαρχος, Π. Νίκας, ζήτησε σήμερα να διαφυλαχθεί η ηρεμία στην πόλη για το καλό των επαγγελματιών…

Σε σύσκεψη που έγινε χθες με πρωτοβουλία της Αντιφασιστικής Κίνησης Καλαμάτας, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση Σωματείων, Συλλόγων, συλλογικοτήτων και εργαζομένων την ώρα που θα συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο, από το οποίο θα ζητηθεί να αντιταχθεί στην πραγματοποίηση του φεστιβάλ.
Από την πλευρά του ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, σε δηλώσεις του ζήτησε «ιδιαίτερα κατά τη θερινή περίοδο να αποφευχθούν εκδηλώσεις που μπορούν να δημιουργήσουν ένταση». Δεν διευκρίνισε όμως εάν αναφέρεται στο φεστιβάλ της Χρυσής Αυγής ή στην κινητοποίηση που διοργανώνουν φορείς εναντίον αυτής της εκδήλωσης.
Σημειώνεται ότι ο εκπρόσωπος της αυτοδιοίκησης στο Λιμενικό Ταμείο υπερψήφισε την εισήγηση για την παραχώρηση του Πάρκου του Λιμενικού για την πραγματοποίηση του φεστιβάλ της Χρυσής Αυγής.
Σε ό,τι στη σύσκεψη που διοργάνωσε η Αντιφασιστική Σύσκεψη, το κείμενο που εκδόθηκε μετά την ολοκλήρωσή της έχει ως εξής: «Με πρωτοβουλία της αντιφασιστικής κίνησης Καλαμάτας πραγματοποιήθηκε σύσκεψη φορέων, σωματείων, συλλογικοτήτων  και πολιτών με θέμα την πρόθεση της χρυσής αυγής για πραγματοποίηση πανελλαδικού ‘’φεστιβάλ’’ στην Καλαμάτα.
Μετά από εκτενή συζήτηση εκφράστηκε η κοινή ολοκληρωτική αντίθεση των συμμετεχόντων στη διενέργεια αυτής της εκδήλωσης στην πόλη μας, η οποία στην ουσία αποτελεί σύναξη μίσους με κύριο χαρακτηριστικό την προπαγάνδιση, και όχι μόνο, ρατσιστικών – φασιστικών αντιλήψεων που πηγάζουν από τον ίδιο το χαρακτήρα της χρυσής αυγής. Άλλωστε η επιλογή των ημερομηνιών 3 – 4 Αυγούστου καθόλου τυχαία δεν είναι.
Καλούμε σωματεία, συλλόγους, επαγγελματικές ενώσεις, επιστημονικούς – πολιτιστικούς φορείς, συλλογικότητες της πόλης και του νομού να εκδηλώσουν δημόσια την αντίθεση τους στη μετατροπή της Καλαμάτας σε κέντρο προπαγάνδισης και εφαρμογής ρατσιστικών και φασιστικών αντιλήψεων.
Ζητάμε από το δημοτικό συμβούλιο να πάρει αντίστοιχη απόφαση στην πρώτη συνεδρίαση του.
Καλούμε το λιμενικό ταμείο να μην παραχωρήσει το χώρο.
Είμαστε σίγουροι ότι ο λαός της Καλαμάτας διαθέτει κρίση και μνήμη και με τη δράση του θα ακυρώσει την φασιστική πρόκληση.
Όλοι την Πέμπτη 6/6, μέρα κατά την οποία συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο , στις 7.30 μπροστά από το αμφιθέατρο της νομαρχίας».