Πέμπτη, 06 Ιουνίου 2013 12:16

Απεργία αύριο στην υγεία και στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΟΜΕΝΟΥΣ
Απεργούν αύριο, Παρασκευή, οι εργαζόμενοι στην υγεία, γιατροί, νοσηλευτικό και άλλο προσωπικό, διαμαρτυρόμενοι για την τραγική κατάσταση που δημιουργείται στη δημόσια υγεία. Στην Καλαμάτα θα γίνει συγκέντρωση στον πεζόδρομο του Δημαρχείου, όπου καλείται και ο κόσμος σε συζήτηση για τα προβλήματα στο Νοσοκομείο…

Η συγκέντρωση θα γίνει στις επτά αύριο το απόγευμα, στο ύψος του Δημαρχείου. Το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Καλαμάτας, σε ανακοίνωσή του υπογραμμίζει ότι η κατάσταση για εργαζόμενους και ασθενείς είναι πάρα πολύ άσχημη και γι’ αυτό ευθύνεται η πολιτική που εφαρμόζεται και υπερασπίζεται τα συμφέροντα του κεφαλαίου σε βάρος των συμφερόντων του λαού.
Η ανακοίνωση του Σωματείου έχει ως εξής: «Να στείλουμε μήνυμα  στη κυβέρνηση. Να σταματήσουν τώρα οι μετακινήσεις των υγειονομικών από νοσοκομείο σε νοσοκομείο, από προνοιακό ίδρυμα σε προνοιακό ίδρυμα, από τα ΚΥ στα νοσοκομεία, σαν να είμαστε περιοδεύον θίασος! Να σταματήσουν οι συγχωνεύσεις και καταργήσεις νοσοκομείων, κλινικών, οι πληρωμές των ασθενών. Να σταματήσουν να διώκουν τους ασθενείς που δεν έχουν λεφτά να πληρώσουν και απειλούνται με την αποστολή των «οφειλών» τους στην εφορεία.
Λέμε όχι στο νοσοκομείο της αγοράς, της κρατικής υποχρηματοδότησης, στο νοσοκομείο που ψάχνει να βρει έσοδα  από τους εργαζόμενους και όχι από το κράτος, που τα μαζεύει από μας και το λαό για να πλουτίζουν οι τραπεζίτες και τα μονοπώλια!
Οι επικουρικοί  γιατροί που εξάγγειλε η κυβέρνηση ότι θα προσλάβει, την ώρα μάλιστα που εκκρεμεί η πρόσληψη μονίμων γιατρών, όπως και νοσηλευτικού και άλλου προσωπικού, μήτε τις ανάγκες των μονάδων δεν μπορούν να καλύψουν και θα είναι σήμερα εργαζόμενοι και αύριο άνεργοι και οι ασθενείς θα είναι χωρίς γιατρούς και νοσηλευτές! Τώρα να μονιμοποιηθούν όλοι χωρίς όρους και προϋποθέσεις!
Δεν δεχόμαστε να τα τσεπώνουν οι εργολάβοι από το ιδρώτα του λαού και το προσωπικό να μένει για μήνες απλήρωτο και να παίρνει τρις και εξήντα!
Λέμε όχι στην απλήρωτη δουλειά, στην εξαντλητική εφημερία, στα ακάλυπτα τμήματα από γιατρούς, και νοσηλευτές, να πηγαίνουμε στην δουλειά από Ρεπό νύχτα, από απόγευμα πρωί και να έχει μετατραπεί  το πενθήμερο σε εφταήμερο!
Το ποτήρι ξεχείλισε! Δεν μπορούμε να ζήσουμε με τους μισθούς πείνας που παίρνουμε. Οι συντάξεις κινδυνεύουν να περικοπούν ή ακόμα και να μην καταβληθούν. Αφού τα ρήμαξαν τα ταμεία, κράτος και εργοδοσία τώρα θέλουν να πληρώσουμε και πάλι εμείς τη νύφη! Δεν σωζόμαστε αν θα φύγουμε με σύνταξη. Μπροστά μας θα παραμένει αμείλικτο το ερώτημα αγώνας ή υποταγή; Γιατί μπροστά μας είναι τα δύσκολα. Η αντιλαϊκή πολιτική δεν είναι μπόρα που θα περάσει. Καταιγίδα έρχεται αν δεν τους σταματήσουμε.
Αυτό δεν  βγαίνει και από την ομιλία του Υπουργού Υγείας  στο αναπτυξιακό συνέδριο  «Υγεία 2014-2020», όπου μιλάει για «τις έξυπνες επενδύσεις για τα βιώσιμα συστήματα υγείας», σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Ένωση, που σημαίνει συστήματα υγείας κερδοφόρα; Τι άλλο άραγε δεν σημαίνει το περιεχόμενο του νομοσχεδίου για τη δημόσια διοίκηση, αν όχι απολύσεις, ακόμα και αν αρρωστήσεις;
Φτάνει πια!! Να αποσυρθεί τώρα το κατάπτυστο νομοσχέδιο!
Αυτά που γίνονται γύρω μας, απολύσεις, κατάργηση, συλλογικών συμβάσεων, κλείσιμο εργοστασίων, μας αφορούν όλους. Δεν είναι να φοβηθούμε και να κάτσουμε άπραγοι μπας και σωθούμε εμείς. Κανείς δεν μένει αλώβητος από την αντιλαϊκή πολιτική. Μήπως οι απολύσεις δεν είναι προ των πυλών μέσω της αξιολόγησης ή της κατάργησης οργανικών θέσεων;
Μην πιστεύεις ότι όποια ανάπτυξη θα ωφελήσει το λαό. Την ανταγωνιστικότητα των μεγαλοεπιχειρηματιών θα ωφελήσει και πάλι. Μην πιστεύεις τα ψέματα που σπέρνουν η ΠΑΣΚΕ, η ΔΑΚΕ και το «ψηφοδέλτιο της ριζοσπαστικής αριστεράς», στην ΠΟΕΔΗΝ, που μια χαρά τα βρίσκουν, ότι για αυτά που ζούμε φταίνε τα μνημόνια. Βαράνε το σαμάρι για να κρύψουν ότι τα μέτρα που ζούμε τα είχαν αποφασίσει πολύ πριν τη κρίση. Τα έχει ανάγκη το κεφαλαίο για να υπηρετείται η αύξηση των κερδών. Γι’ αυτό και θέλουν φτηνό και ευέλικτο προσωπικό. Γι΄αυτό και θέλουν τους ασθενείς πελάτες, τα θεραπευτήρια να ζουν από τις συντάξεις των περιθαλπόμενων.
Μην τους πιστεύεις ότι αν επικρατήσουν άλλες πολιτικές δυνάμεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα αλλάξει και η ρότα. Τόσα χρόνια είτε με σοσιαλδημοκράτες είτε με τους φιλελεύθερους την ίδια πολιτική δεν είχανε και δεν έχουνε;
Να συζητήσουμε για τις κινητοποιήσεις. Να αποφασίσουμε για την οργάνωσή τους, τη περιφρούρησή τους. Το όπλο στα χέρια μας είναι ο αγώνας, η ενότητα όλων, ανεξάρτητα από εργασιακή σχέση και ειδικότητα.
Καταδίκασε τη κρατική τρομοκρατία και των Διοικήσεων των νοσοκομείων. Απαιτούμε από την κυβέρνηση να σταματήσει τη πολιτική επιστράτευση των καθηγητών, των ναυτεργατών, των εργαζομένων στο μετρό. Καταδίκασε τις συνδικαλιστικές παρατάξεις, τη ΠΑΣΚΕ, την ΔΑΚΕ, τις παρεμβάσεις, τις συνδικαλιστικές δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, που καλούσαν σε απεργοσπασία στη μοναδική απεργία στις 14 Μάη, που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ ενάντια στη επιστράτευση. Το «ψηφοδέλτιο της ριζοσπαστικής Αριστεράς» έδωσε δείγματα γραφής για το τι συνδικαλισμό πρεσβεύει. Το σωματείο  στο νοσοκομείο Α. Νικολάου που έχουν πλειοψηφία, καλούσαν το προσωπικό σε απεργοσπασία. Θαυμάστε τους!!!
Όλοι στον αγώνα. Όλοι στη μάχη για την ανατροπή.

  • Δωρεάν υγεία για όλο το λαό, για κάθε μετανάστη και ανασφάλιστο!!!
  • Τώρα προσλήψεις μονίμου και αποκλειστικής απασχόλησης προσωπικού! Τώρα να μονιμοποιηθούν όλοι οι επικουρικοί χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να φύγουν όλοι οι εργολάβοι από τα νοσοκομεία. Το προσωπικό να μονιμοποιηθεί στα νοσοκομεία!
  • Ανάκληση των μειώσεων στους μισθούς. Να καταργηθούν τα χαράτσια. Πληρωμή όλων των δεδουλευμένων. Καμιά περικοπή στις συντάξεις. Να καταβάλλονται με την εγγύηση του κράτους! Να καταβληθούν οι συντάξεις στους δικαιούχους!!
  • Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για τη δημόσια Διοίκηση.
  • Όχι στις απολύσεις όχι  και στην εφεδρεία.
  • Τέρμα στις συγχωνεύσεις και καταργήσεις νοσοκομείων προνοιακών ιδρυμάτων. Αποκλειστική, πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση των δημόσιων δομών υγείας πρόνοιας από το κρατικό προϋπολογισμό!