Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2013 15:46

Στο Λιμενικό Ταμείο παραπέμπει ο δήμαρχος Καλαμάτας για το φεστιβάλ της Χρυσής Αυγής

"ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΗΣΥΧΙΑ"
Θέμα στο πανελλήνιο αρχίζει να γίνεται η Καλαμάτα, λόγω του φεστιβάλ που διοργανώνει η Χρυσή Αυγή στο λιμάνι, όμως ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, είπε σήμερα ότι ο Δήμος δεν εμπλέκεται σε αυτό το ζήτημα. Επέμεινε δε ότι πρέπει να αποφευχθούν εκδηλώσεις που μπορούν να προκαλέσουν ένταση,…

…χωρίς να διευκρινίσει σε ποιες εκδηλώσεις αναφέρεται.
«Ο κόσμος γνωρίζει πάρα πολύ καλά αλλά να το πω άλλη μια φορά ότι ο Δήμος Καλαμάτας δεν έχει καμία εμπλοκή σε αυτό το ζήτημα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Νίκας και επεσήμανε ότι την άδεια την έδωσε το κρατικό Λιμενικό Ταμείο, στο οποίο παρέπεμψε τους διαμαρτυρόμενους.
Ερωτηθείς ωστόσο για τη θετική ψήφο του προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας, Γιάννη Μανδηλάρη, όσον αφορά την παραχώρηση του χώρου στη Χρυσή Αυγή, ο δήμαρχος επανέλαβε: «Να μην επιρρίπτονται ευθύνες στο Δήμο που δεν έχει. Ο Δήμος και ο δήμαρχος έχουν ευθύνες για πολλά, για αυτά που αποφασίζουν, γι’ αυτά που δεν κάνουν ενώ έχουν την αρμοδιότητα. Δεν έχουμε αρμοδιότητα στην παραθαλάσσια ζώνη, δεν δώσαμε καμία άδεια εμείς».
Επίσης ο κ. σημείωσε: «Η θέση του Δήμου είναι ότι κατά τη θερινή περίοδο πρέπει να αποφεύγουν εκδηλώσεις οι οποίες μπορούν να δυναμιτίσουν το οικονομικό κλίμα στην πόλη. Περιμένουμε κόσμο, περιμένουμε τουρισμό, χρειαζόμαστε ησυχία και ηρεμία ώστε και οι επαγγελματίες να δουλέψουν και ο κόσμος να κάνει τις διακοπές του. Φαντάζεστε να επικρατήσει η άποψη σε όλη την Ελλάδα ότι κάτι συνταρακτικό θα γίνει στην Καλαμάτα και δεν θα υπάρχει ηρεμία και ησυχία, τι αποτέλεσματα θα έχει. Αυτή είναι η θέση μας, θέση υπέρ των επαγγελματιών, υπέρ της ηρεμία και υπέρ της ησυχίας».
Στ.Μ.