Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2013 19:51

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Αστυνομία, την Πυροσβεστική, το Λιμενικό

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ
Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σώματα ασφαλείας στην Μεσσηνία και το ένστολο προσωπικό τους, ενημερώθηκε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενη από τους βουλευτές Θανάση Πετράκο και Δημήτρη Τσουλακά, τον γραμματέα της Ν.Ε. Σπύρο Μωρακέα και τον συντονιστή του Τμήματος Σωμάτων Ασφαλείας Τάσο Μαυρόπουλο…

Ειδικότερα, όπως σημειώνεται σε σχετικό δελτίο Τύπου, έγιναν οι εξής συναντήσεις:
Με τον Υποδιοικητή της Πυροσβεστικής και το προεδρείο του Σωματείου των Πυροσβεστών Ν. Μεσσηνίας. Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα προβλήματα της Υπηρεσίας και των εργαζομένων. Ιδιαίτερα τονίστηκε η ανάγκη:
Να σταθμεύει μόνιμα στο στρατιωτικό αεροδρόμιο ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο τύπου ERICSSON για τις ανάγκες των Νομών της Πελοποννήσου.
Η καθυστέρηση της πρόσληψης των συμβασιούχων πυροσβεστών.
Η συνέχιση της απαράδεκτης κατάστασης να υπάρχουν πυροσβέστες τριών τουλάχιστον ταχυτήτων (μόνιμοι – 5ετούς θητείας – συμβασιούχοι) με συνέπεια να μην μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά η Υπηρεσία.
Με τον Υποδιοικητή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας και το προεδρείο του Σωματείου των Αστυνομικών Ν. Μεσσηνίας. Τα σημαντικότερα προβλήματα που έθεσαν στην αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ είναι:
Οι σοβαρές ελλείψεις σε οργανική δύναμη αλλά και σε υλικοτεχνική υποδομή.
Η συνεχιζόμενη καθημερινή μετακίνηση αστυνομικών στην Κόρινθο με συνέπεια να μειώνεται ακόμη περισσότερο η δύναμη στο Νομό.
Το απόγευμα της Κυριακής έγινε συνάντηση με τον Υπολιμενάρχη και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Νοτίου Πελοποννήσου. Μέσα από μια ουσιαστική συζήτηση που διήρκησε αρκετή ώρα, αναδείχθηκαν πολλά τρέχοντα θέματα του προσωπικού του Λιμενικού Σώματος όπως συγχωνεύσεις - καταργήσεις Υπηρεσιών με παράδειγμα αυτή του Αγίου Νικολάου Λεύκτρου, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή.
Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ δεσμεύτηκε ότι θα φέρει στη Βουλή τα προβλήματα και των τριών Υπηρεσιών αλλά και των εργαζομένων σε αυτές και θα ζητήσει να υπάρξει λύση.