Τρίτη, 11 Ιουνίου 2013 10:53

Και η Γενική Συνέλευση των δασκάλων ενάντια στο φεστιβάλ της Χρυσής Αυγής

ΨΗΦΙΣΜΑ
Την αντίθεσή της στην πραγματοποίηση του φεστιβάλ της Χρυσής Αυγής στο λιμάνι της Καλαμάτας εκφράζει η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, με σχετικό ψήφισμά της. Τονίζει ότι είναι ένα ναζιστικό κόμμα..

«Στις 3 και 4 Αυγούστου το ναζιστικό κόμμα «Χρυσή Αυγή» θέλει να πραγματοποιήσει Φεστιβάλ νεολαίας στην Καλαμάτα.
Κύρια συνθήματά τους ο  ρατσισμός, το μίσος και η  ξενοφοβία. Κάνουν φεστιβάλ σε χώρο που το Μάη του 1934 έπεφταν νεκροί λιμενεργάτες απεργοί.
Ο λαός ξέρει καλά πως την ίδια ώρα που οι Έλληνες πολεμούσαν το γερμανό κατακτητή οι πρόγονοι των Χρυσαυγιτών ορκίζονταν πίστη και υποταγή στο Χίτλερ συμβάλλοντας στο αιματοκύλισμα του ελληνικού λαού. Θα τιμήσουν το δικτάτορα Μεταξά που και επί εποχής του άνθισαν τα κολαστήρια της εξορίας για τους «αντιφρονούντες». Θα υπερασπιστούν τους απριλιανούς δικτάτορες που πρόδωσαν την πατρίδα μας και βασάνισαν χιλιάδες πατριώτες.
Είναι αυτοί που  ψήφισαν το ξεπούλημα της ΑΤΕ, χρηματοδοτούνται από τους εφοπλιστές και  ζήτησαν μείωση της φορολογίας των εφοπλιστών, γιατί έτσι υπόσχονται  «δουλειά σε έλληνες» με 18 ευρώ μεροκάματο χωρίς ασφάλιση,  προκειμένου οι επιχειρηματίες να κερδίζουν αβίαστα όλο και περισσότερο πλούτο που παράγουν οι εργαζόμενοι.
Είναι πολέμιοι του εργατικού κινήματος και φανατικά ενάντιοι σε κάθε εργατική διεκδίκηση και δικαίωμα.

  • Δηλώνουμε καθαρά πως είμαστε ενάντιοι στην απαράδεκτη αξίωση να γίνει το Φεστιβάλ της ΧΑ στην Καλαμάτα.
  • Στηρίζουμε τις πρωτοβουλίες συντονισμού που προωθούν την ακύρωση του Φεστιβάλ του μίσους. Συμμετέχουμε στη σύσκεψη συντονισμού των πρωτοβάθμιων σωματείων και φορέων στις 19 Ιουνίου για να φτιαχτεί ένα πλατύ κίνημα πολιτών, ικανό να φράξει το δρόμο στους νοσταλγούς του ναζισμού.
  • Παίρνουμε μέρος στην παράσταση διαμαρτυρίας στο  Δημοτικό Συμβούλιο που θα συζητήσει το θέμα αυτό και απαιτούμε από τη Δημοτική Αρχή να δηλώσει πως οι φασίστες είναι ανεπιθύμητοι στην πόλη μας».