Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2013 03:10

Μεγάλη και πολύωρη συγκέντρωση κατά του λουκέτου σε ΕΡΤ και ΕΡΑ Καλαμάτας

ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗ ΜΙΑ ΤΗ ΝΥΧΤΑ
Εκατοντάδες άνθρωποι συμπαραστάθηκαν, από χθες το απόγευμα μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στους εργαζόμενους της ΕΡΑ Καλαμάτας, που απολύθηκαν μετά την πραξικοπηματική απόφαση της κυβέρνησης για το κλείσιμο της ΕΡΤ. Κόσμος συγκεντρώθηκε στο προαύλιο της ΕΡΑ ενώ στη μία μετά τα μεσάνυχτα έγινε και πορεία συμπαράστασης και διαμαρτυρίας…

Κόσμος από τοπικούς συλλόγους και φορείς, δημοτικές παρατάξεις, το ΠΑΜΕ, το ΣΥΡΙΖΑ, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, την Ανοιχτή Συνέλευση, το ΕΠΑΜ, ανένταχτοι αλλά ενεργοί πολίτες άρχισαν να συγκεντρώνονται έξω από τα γραφεία της ΕΡΑ Καλαμάτας μετά τις επτά χθες το απόγευμα. Ενημερώθηκαν από τους εργαζόμενους για την κατάσταση και τις εξελίξεις και τάχθηκαν στο πλευρό τους.
Όλοι τόνιζαν ότι το κλείσιμο της ΕΡΤ αποτελεί πραξικοπηματική απόφαση η οποία δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να υλοποιηθεί, διαφορετικά θα ακολουθήσουν πολλές άλλες ανάλογες για σειρά κλάδων εργαζομένων.
Σήμερα αναμένεται να συνεχιστούν, καλύτερα οργανωμένες, οι εκδηλώσεις συμπαράστασης στους εργαζόμενους και διεκδίκησης της συνέχισης λειτουργίας της ΕΡΤ.
Στ.Μ.