Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2013 18:04

Μεγάλη η διαδήλωση στην Καλαμάτα για το κλείσιμο της ΕΡΤ από την κυβέρνηση

Μεγάλη η διαδήλωση στην Καλαμάτα για το κλείσιμο της ΕΡΤ από την κυβέρνηση

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΠΑΜΕ-Ε.Κ.Κ-ΑΔΕΔΥ
Με συνθήματα υπέρ της ανοιχτής και δημόσιας ΕΡΤ και κατά της τρικομματικής κυβέρνησης αλλά και του πρωθυπουργού («Κάτω η χούντα του Σαμαρά») πολλοί άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα στην Καλαμάτα, στο πλαίσιο της απεργίας της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ και του ΠΑΜΕ, που κηρύχθηκε με αφορμή το κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης…
(φωτογραφίες)

Μάλιστα η ΕΡΤ και η ΕΡΑ Καλαμάτας συνέδεσαν τις διαδηλώσεις του Εργατικού Κέντρου, της ΑΔΕΔΥ, του ΠΑΜΕ, της Ανοιχτής Συνέλευσης, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλων συλλογικοτήτων. Ειδικότερα, το ΠΑΜΕ έκανε την απεργιακή του συγκέντρωση στην πλατεία 23ης Μάρτη και ακολούθως πραγματοποίησε πορεία στα γραφεία της ΕΡΑ Καλαμάτας, στο Ανατολικό Κέντρο. Το ίδιο έκαναν και το Εργατικό Κέντρο με την ΑΔΕΔΥ, που πραγματοποίησαν την απεργιακή τους συγκέντρωση στην Αριστομένους, κάτω από το Εργατικό Κέντρο, όπως και η Ανοιχτή Συνέλευση με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που συγκεντρώθηκαν στα «Ψαράκια». Στα γραφεία της ΕΡΑ λοιπόν συγκεντρώθηκαν λίγο πριν το μεσημέρι όλοι οι διαδηλωτές και από εκεί ξεκίνησε νέα πορεία, με μπροστάρηδες τους απολυμένους εργαζόμενους της ΕΡΑ και με προορισμό την κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, όπου ο κόσμος φώναξε συνθήματα.
Στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ μίλησε η δημοσιογράφος της ΕΡΑ Καλαμάτας Μαρία Τομαρά και ακολούθως ο εκπρόσωπος της γραμματείας του ΠΑΜΕ Παναγιώτης Κουφαλάκος, ενώ στη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας μίλησαν ο δημοσιογράφος της ΕΡΑ Καλαμάτας Βαγγέλης Ποτέας, η Νικολίνα Λέκκα από την ΑΔΕΔΥ και ο Παναγιώτης Στέφανος από το Εργατικό Κέντρο.
Οι εργαζόμενοι της ΕΡΑ Καλαμάτας εκφράζουν τις ευχαριστίες τους για την αλληλεγγύη του κόσμου, διαβεβαιώνουν ότι θα κρατήσουν την ΕΡΑ ανοιχτή και για να επιτευχθεί αυτό ζητούν να συνεχιστεί η συμπαράσταση των φορέων και των πολιτών.
Στ.Μ.